AcasăȘTIRI EXTERNECe au transmis liderii internaționali după episoadele de neimaginat din Statele Unite:...

Ce au transmis liderii internaționali după episoadele de neimaginat din Statele Unite: ”Este vital” – VIDEO

(sursa foto. Facebook/Boris Johnson)

Mai mulți lideri internaționali au reacționat pe tema incidentelor violente din capitala federală a Statelor Unite.

Au curs mesaje în acest sens, pe Twitter, ca reacție la imaginile surprinse în zona Capitoliului.

Cele întâmplate, miercuri, la Washington au fost catalogate de către șeful Guvernului de la Londra drept ”scene rușinoase în Congresul SUA”. Premierul britanic Boris Johnson a completat precizând că ”acum este vital ca transferul de putere să aibă loc într-un mod pașnic și ordonat”.

Premierul spaniol a reacționat, la rândul său, menționând, miercuri seară, că urmărește cu preocupare veștile care vin de pe Capitol Hill, din Washington. ”Am încredere în forța democrației americane. Noua președinție a lui @JoeBiden va depăși acest moment de tensiune, unind poporul american”, a scris Pedro Sanchez.

Stoltenberg: Scene șocante

La rândul său, președintele Consiliului European, Charles Michel, a ales să menționeze: ”Congresul Statelor Unite este un templu al democrației. Este șocant să fim martorii scenelor din această seară din Washington DC. Avem încredere că SUA vor asigura un transfer pașnic de putere către Joe Biden”, a reacționat Michel, președintele Consiliului European.

Totodată, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a urmărit cele întâmplate în SUA și a transmis următorul mesaj: ”Scene șocante în Washington D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”.

Patru oameni au murit, iar cel puțin 14 polițiști au fost răniți, din câte notează presa internațională, ca urmare a violențelor apărute după ce un număr semnificativ de susținători ai președintelui în exercițiu, Donald Trump, au venit în fața Capitoliului, cu ocazia ședinței în cadrul căreia congresmenii se reuniseră pentru a valida oficial victoria democratului Joe Biden la alegerile din noiembrie anul trecut.