AcasăȘTIRI EXTERNECe arme pregătește Putin pentru 2021

Ce arme pregătește Putin pentru 2021

Efortul de modernizare al forțelor armate ruse este în plină desfășurare, cu mai multe arme și sisteme noi care intră în serviciu și producție în masă  anul următor și nu numai. Iată o privire asupra celor mai importante.

În 2021, Forțele Strategice din Rusia vor primi noul sistem RS-28 Sarmat –rachete balistice intercontinentale grele, purtătoare de o gamă largă de focoase nucleare, capabile să atingă în mod eficient ținte aflate la 18.000 de km. Suficient pentru a ajunge practic oriunde pe Pământ, explică pentru rt.com Mihail Khodarenov, fost ofițer la direcția operațională a Statului Major al Forțelor Armate Ruse. Se adaugă racheta hipersonică anti-navă 3M22 Zircon, cu o viteză de croazieră care depășește Mach 8. Această viteză o face complet imună la orice sistem antiaerian al unui potential inamic. Din noul arsenal militar rusesc va face parte celebrul bombardier Tupolev Tu-160, cu varianta modernizată M2 programată pentru primul zbor la jumătatea anului viitor.

Producția în serie a aeronavei va începe în 2023. S-500 Prometey (cunoscut și sub numele de 55R6M Triumphator-M) este un sistem de apărare antiaeriană de nouă generație conceput pentru a încorpora principiul împărțirii sarcinilor în distrugerea diferitelor ținte balistice și aerodinamice. Are o autonomie de 600 km și este capabil să detecteze și să neutralizeze eficient până la 10 ținte balistice la o viteză de 7 km / s.Se așteaptă ca sistemul să intre în producție în 2021. Cea de-a cincea generație de avioane de vântătoare Suhoi Su-57, cu tehnologie stealth, a început deja să intre în componența forțelor aeriene ruse de la începutul lunii decembrie. Ministerul Apărării va pune în funcțiune  și noul tanc principal de luptă T-14 Armata la începutul lui 2021. T-14 vine cu un nou blindaj reactiv de a patra generație care garantează o protecție de 95% împotriva rachetelor antitanc portabile. De asemenea, în 2021 va intra în producție primul lot al sistemului de artilerie autopropulsat 2S35 Koalitsiya-SV și robotul de luptă Uran-9, proiectat pentru războiul antitanc și recunoaștere.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
515 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai bine facut bomba femei crucit asta cicerit cucerit tot estvestnordsud femei rus la cebun focos scut topit rachet lansat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger