AcasăȘTIRI EXTERNECe ar face Trump într-un al doilea mandat?

Ce ar face Trump într-un al doilea mandat?

Un grup de lucru al celor mai buni asistenți a petrecut ultimele câteva săptămâni examinând propunerile care încercau să răspundă la această întrebare. Sunt incluse  în agenda lui Donald Trump la Convenția Națională Republicană.

Au discutat idei pentru scăderea câștigurilor de capital și a impozitelor pe venit, au adoptat noi măsuri de imigrație, au încheiat noi oferte comerciale și a reglementărilor suplimentare. Și joi, președintele este probabil să vorbească despre aceste idei și mai mult în timpul discursului său de convenție, în timp ce încearcă să tragă un contrast accentuat cu agenda fostului vicepreședinte Joe Biden. Duminică seară, campania a lansat contururile generale ale obiectivelor sale de-al doilea termen – eradicarea Covid-19, crearea de locuri de muncă, punerea capăt dependenței Americii de China, reducerea prețurilor la medicamente, deschiderea școlilor și susținerea departamentelor de poliție.

Consilierii informali ai lui Trump, precum Karl Rove și fostul guvernator Chris Christie, i-au spus președintelui că trebuie să elaboreze planuri mai serioase pentru a câștiga un al doilea mandat. Oficialii și aliații lui Trump afirmă că orice întârziere în elaborarea unei agende de a  doua durată provine mai mult din criza neașteptată a pandemiei și a economiei decât de nivelul de interes al politicii sau de dorința lui de a-l învinge pe Biden în noiembrie. Așadar, în timp ce Trump și republicanii se pregătesc să se  adreseze poporul american săptămâna aceasta, rămân întrebări dacă președintele, care candidează pe o platformă de „promisiuni păstrate”, va putea, de asemenea, să definească noi „promisiuni făcute”.

Potrivit Politico,  în interiorul Casei Albe, un grup  care include șeful de personal Mark Meadows, coordonatorul politic al lui Trump, Chris Liddell, directorul Consiliului Național Economic Larry Kudlow și asistenții din cadrul Consiliului de politică internă, s-a concentrat pe agenda  de al doilea mandat – și s-au stabilit pe o serie de idei chiar în timp ce Trump și echipa sa continuă să lucreze la discursul său de joi. Dar, mai spune Rove, “niciun președinte nu este reales pe baza afirmației: am făcut o treabă bună, votați-mă din nou”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
201 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu dar pt faptul ca e un presedinte patriot, ca e pacifist, ca lupta cu subsistemul, ca a dat bani in lupta cu covid,ca e un presedinte cald la suflet si ca o sa descopere vaccin poate fi reales.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger