AcasăȘTIRI EXTERNECe a păţit un poliţist din Rusia din cauză că nu i-a...

Ce a păţit un poliţist din Rusia din cauză că nu i-a TURNAT pe „extremiştii” de pe Facebook-ul Moscovei

politia catuse FOAMEA le-a întunecat judecata? Cinci avocaţi s-au bătut cu alţi 3 tineri, la coadă, la fast-food, în Timişoara

Autorităţile din Rusia l-au sancţionat grav, cu desfacerea contractului de muncă, pe un poliţist care „nu a fost destul de zelos în privința postărilor extremiste” de pe Vkontakte, cea mai mare rețea de socializare din Rusia, un fel de Facebook al Moscovei.

Agentul de 24 de ani lucra în Nijni Novgorod, al cincilea oraș al Federației Ruse după populație.

Şi-ar fi încălcat „disciplina profesională”

Ministerul de Interne al Rusiei a anunțat vineri că un polițist a fost concediat în iunie pentru „încălcări grave ale disciplinei profesionale”, în urma unui audit intern.

Polițistul în cauză este un locotenent în vârstă de 24 de ani care a lucrat în departamentul „antiextremism” din Nijni Novgorod, pe care televiziunea de știri Astra l-a identificat ca fiind un bărbat pe nume Kirill Belousov.

5 ani de închisoare pentru alt poliţist

Un tribunal rus a condamnat marţi la cinci ani de închisoare un fost poliţist devenit celebru pentru că denunţase corupţia care erodează forţele de securitate şi care a apărat cu fermitate drepturile foştilor săi colegi.

Vladimir Voronţov, încarcerat după arestarea sa în 2020, a fost recunoscut vinovat de estorcare de fonduri şi de distribuire de material pornografic, potrivit OVD-Info, o organizaţie neguvernamentală de apărare a drepturilor omului.

author avatar
Andrei Ștefan
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger