AcasăȘTIRI EXTERNECe a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat...

Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul

Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Sursa foto: captură YT

Premierul slovac a fost împușcat în timpul unui eveniment public. Martorii susțin că au fost auzite mai multe împușcături.

Consilierul premierului, Eduard Chmelár, susține că împușcarea premierului este cea mai gravă situație din istoria modernă a Slovaciei și este o consecință a atmosferei de ură și a polarizării societății. El a calificat-o drept o „consecință naturală” a situației.

Fico s-a îndreptat spre oameni

Martorii povestesc că un individ din mulțime l-a strigat pe Robert Fico, spunându-i ”Robo, vino aici”, iar în momentul în care premierul slovac s-a apropiat de el și a încercat să dea mâna cu el, acesta l-a împușcat.

Potrivit martorilor care se aflau la faţa locului, Fico s-a îndreptat spre oamenii care îl salutau şi atunci au fost trase mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.

Suspectul principal a fost imobilizat şi reţinut de poliţie. Poliţia a izolat zona din jur, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au avut grijă de siguranţa celorlalţi membri ai guvernului.

Klaus Iohannis, mesaj de susţinere

Președintele Klaus Iohannis condamnă actele extremiste care amenință valorile noastre europene fundamentale, după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat.

„Șocat să aflu de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Îi doresc însănătoșire completă și rapidă. Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste, care amenință valorile noastre europene fundamentale”, a transmis președintele Iohannis.

Şi Nicolae Ciucă a reacţionat

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, condamnă „tentativa de asasinare” a premierului slovac.

„Condamn cu fermitate tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico. Aceste acte de violență nu își au locul într-o democrație”, a scris, pe platforma X, Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan