AcasăȘTIRI EXTERNECazul de trafic sexual din Insulele Virgine, încheiat! La ce înțelegere a...

Cazul de trafic sexual din Insulele Virgine, încheiat! La ce înțelegere a ajuns Jeffrey Epstein Estate cu procurorii 

jeffrey epstein

Jeffrey Epstein Estate fost de acord să plătească Insulelor Virgine americane mai mult de 105 milioane de dolari, ca parte a unui acord într-un caz de trafic sexual și exploatare a copiilor, a declarat miercuri procurorul general al teritoriului.

Acordul a cerut, de asemenea, inculpaților să plătească Insulelor Virgine jumătate din veniturile din vânzarea Little St. James, insula privată care era deținută de Epstein și unde aveau loc agresiuni sexuale asupra unor minore ani de zile, a declarat Departamentul de Justiție a Insulelor Virgine, potrivit The New York Times.

Jeffrey Epstein Estate, acord de 105 mil. $ cu Insulele Virgine

Jeffrey Epstein Estate va plăti, de asemenea, 450.000 de dolari pentru a rezolva daunele din jurul unei insule separate deținute de Epstein, unde agenția a spus că a descoperit că el „a distrus rămășițele structurilor istorice vechi de secole ale muncitorilor pentru a face loc dezvoltării sale”.

Și Insulele Virgine vor recupera mai mult de 80 de milioane de dolari în beneficii fiscale pentru dezvoltare economică „pe care Epstein și co-inculpații săi le-au obținut în mod fraudulos pentru a-și alimenta întreprinderea criminală”, a spus agenția într-un comunicat de presă.

Plățile vor fi efectuate pe o perioadă de cel mult un an, se arată în comunicatul de presă. Acordul nu include recunoașterea faptelor greșite din partea succesiunii, a co-executorilor săi, Darren Indyke și Richard Kahn, sau a celorlalți inculpați.

„Acest acord restabilește credința poporului din Insulele Virgine că legile sale vor fi aplicate, fără teamă sau favoare, împotriva celor care le încalcă”, a declarat procurorul general al Insulelor Virgine, Denise George, în comunicatul de presă. „Trimitem un mesaj clar că Insulele Virgine nu vor servi drept refugiu pentru traficul de persoane.”

Epstein a agresat minore pe Insulele virgine

Daniel Weiner, un avocat al patrimoniului Epstein, a remarcat într-o declarație pentru NBC News că acordul „nu include nicio admitere sau concesiune de răspundere sau culpă din partea Jeffrey Epstein Estate sau a oricăror alte părți, iar Co-Executorii neagă orice acuzație de faptă greșită”

Insulele Virgine au introdus acțiuni civile împotriva Jeffrey Epstein Estate în 2020, în temeiul unei legi similare cu legea federală RICO, care are ca scop combaterea crimei organizate.

Cazul a susținut că Epstein a condus o întreprindere criminală prin care multe „femei tinere și minore au fost traficate sexual, violate, agresate sexual și ținute captive” la Little St. James, insula pe care Epstein a cumpărat-o în 1998. U

author avatar
Andreea Vlad
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger