AcasăȘTIRI EXTERNECaz incredibil! I s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu s-a...

Caz incredibil! I s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19

transplantCaz incredibil! I s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19

Un spital din SUA a refuzat să-i facă transplant de inimă unui bărbat pentru simplul fapt că nu este vaccinat anti-COVID-19.

DJ Ferguson, în vârstă de 31 de ani, nu crede în vaccinul împotriva Covid-19, dar are mare nevoie de o nouă inimă. Pentru că nu s-a imunizat, Spitalul Brigham and Women’s din Boston, SUA, l-a scos de pe lista de transplanturi, a declarat tatăl său.

Pacientul se află în spital din noiembrie 2021, suferă de o afecțiune cardiancă ereditară care face ca plămânii săi să se umple cu sânge și alte fluide. DJ Ferguson se teme de o inflamație cardiacă – un posibil efect secundar al vaccinului împotrivs COVID, despre care Centrul american pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) spune că apare rar și este temporar – și că aceasta s-ar putea dovedi periculoasă, având în vedere inima sa slăbită.

Spitalul spune că urmează politica unității

Spitalul spune că urmează politica unității. „Având în vedere insuficiența organelor disponibile, facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că pacientul care primește un transplant de organ are cele mai mari șanse de supraviețuire”, au declarat reprezentanții spitalului, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt a mai precizat că spitalul cere „vaccinul împotriva COVID și un stil de viață al candidaților pentru transplant care să creeze cele mai bune șanse pentru o operație reușită și să optimizeze supraviețuirea pacientului după transplant, având în vedere că că sistemul lor imunitar este drastic afectat”.

author avatar
Andreea Vlad
396 afisari

2 COMENTARII

  1. Conditionarea dreptului la viata de un asa-zis vaccin este un lucru abominabil. Cine a luat aceasta decizie ar trebui sa raspunda.

  2. Cunosc pe cineva in Canada la care spitalul i-a refuzat operatie simpla pe rinichi pentru ca nu este vaccinat. Dar vaccinul este voluntar

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger