AcasăȘTIRI EXTERNECatastrofă în Germania. Cel puțin 19 morți în vestul țării

Catastrofă în Germania. Cel puțin 19 morți în vestul țării

Catastrofă în Germania. Cel puțin 19 morți în vestul țării

Peste 50 de persoane sunt date dispărute în urma ploilor abundente și a inundațiilor. Un bilanț care ar putea crește, potrivit autorităților.

Bilanțul fenomenelor extreme care au lovit vestul Germaniei continuă să se agraveze. Autoritățile au anunțat joi, 15 iulie, că cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața iar alte zeci sunt date dispărute.

Angela Merkel, „bulversată”

Sute de pompieri sunt mobilizați pentru a salva locuitorii din mai multe zone sinistrate, unde șase case au fost luate de ape, în urma ploilor și inundațiilor, în comuna Schuld, la sud de Bonn. Poliția a anunțat aici zeci de persoane date dispărute.

Districtul Euskirchen (Renania de Nord-Westfalia) a anunțat joi dimineață moartea a opt persoane, ridicând bilanțul la 19 morți. Mulți oameni sunt dați dispăruți și în această regiune și în landul vecin, Renania-Palatinat.

Cancelarul Angela Merkel este „bulversată”, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al guvernului.

Pompieri decedați în timpul interevenției

În această regiune, doi pompieri au murit în timpul intervenției , în timp ce doi bărbați s-au înecat în pivnița lor inundată. 135.000 de case sunt fără electricitate. Din cauza lipsei de electricitate, autoritățile s-au angajat să evacueze cei aproape 500 de pacienți din clinica din Leverkusen, scrie Le Point.

Ploile torențiale au umflat râurile, au rupt copacii, au inundat drumuri și case. Autoritățile încearcă să evacueze sinistrații, dintre care mulți s-au refugiat pe acoperișurile caselor. Dar multe căi sunt blocate, complicând operațiunile.

„O catastrofă”

„Este o catastrofă! Sunt morți, dispăruți și mulți oameni aflați în pericol (…), a declarat lidera regiunii Renania-Palatinat, Malu Dreyer, într-un mesaj pe Twitter. Regiunile Saarland, Mecklenburg-Pomerania Inferioară (nord-est) au fost puse sub alertă de furtună.

Marți, Bavaria, în sudul țării, fusese grav afectată, starea de dezastru natural fiind chiar declarată în districtul Hof din cauza drumurilor inundate.

Lidera Verzilor din Bundestag, Katrin Göring-Eckardt, a spus că vede în această dramă „efectele catastrofei climatice”. Intemperiile sunt un „apel la realism”, a spus ea, cerând o „schimbare urgentă”. Vecinii celor mai afectate regiuni germane, Belgia și Luxemburg sunt, de asemenea, afectați de vreme rea.

author avatar
Tudor Borcea
784 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger