AcasăȘTIRI EXTERNECătălin Cherecheș a refuzat extrădarea în România. Ce vor face nemţii cu...

Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea în România. Ce vor face nemţii cu edilul din Baia Mare, în acest caz

Cătălin Cherecheș, care acum se află în arest, în Germania, a refuzat extrădarea în România. Dacă şi-ar fi dat acordul, ar fi durat aproximativ 10 zile până ca edilul din Baia Mare să ajungă într-un penitenciar din ţara noastră.

Dar, odată cu contestarea extrădării, acest proces s-ar putea prelungi chiar şi cu 6 săptămâni.

Ce procedură se aplică în cazul lui Cherecheş

Cherecheș a refuzat extrădare a simplă. Înseamnă că procesul se va prelungi cu cel puțin 4, 6 săptămâni, potrivit procuraturii din Germania.

După arestare, fostul primar al municpiului Baia Mare a avut un avocat din oficiu și un translator. El își poate angaja un apărător, și cu siguranță o va face.

Este vorba despre un mandat european de arestare și de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare, pentru că în acest caz se practică o procedură care se practică de la instanță la instanță”, a spus Cătălin Predoiu.

„Nu sunt implicate direct Ministerele de Justiție sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedură standard de reglementări europene. Din practica anterioară, durează undeva între 30 și 45 de zile, în funcție de instanță”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Între timp, primarul dn Baia Mare a fost transferat în închisoarea din Munchen.

Ce le-a spus Cherecheş nemţilor

Conform lui Florian Weinzierl, purtător de cuvânt la Procuratura generală München, Cătălin Cherecheş le-a zis nemţilor că „intenționează să se apere împotriva extrădării și că va ridica obiecții. Dar va trebui să așteptăm și să vedem ce se va prezenta în cadrul procedurilor judiciare în fața Tribunalului Regional Superior din München”.

Reamintim că edilul din Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru mită pe data de 24 noiembrie, momentul în care a fost și dat în urmărire generală.

El ar fi părăsit țara înainte de decizia tribunalului, folosindu-se de documentele vărului său.

author avatar
Andrei Ștefan
523 afisari

8 COMENTARII

 1. F. bine ca a refuzat , adica de ce Savulescu , Bica si Oprescu sa stea nederanjati si toata lumea pe Chereches .

  • Dar de sebi Ghiță ce sa mai zicem ,în timp ce postul lui tv merge nestingherit înainte ,mai mult la acel post tv sunt invitați oameni politici

 2. ⭕Primarul Cherecheș este executat de ssri-iștii anti-români, pentru discursul său naționalist de acum 4 ani. Discurs unic în întreaga istorie politică a României, venit din partea unui demnitar ales.
  Mai precis s-a zburlit împotriva sistemului satanic care e la conducere din ’89.
  Nu era firesc să se lase cu persecuții?
  Cătălin Cherecheș, a spus atunci că șefii instituțiilor care ar trebui să apere România, de la Jandarmeria Română la SRI și Armată, ▶ „poartă uniforma altor state” pe sub cea a statului român.❗
  Acesta a mai zis că ▶ „țara este condusă din Vest și mai din Vest” ❗(ceea ce înseamnă din Est) și de-acolo își iau gradele și salariile șefii instituțiilor de forță🤔.
  El a făcut trimitere la cei care au alte nume decât românii și conduc românia, cum ar fi Klaus Iohannis, Renate Weber, sau, la acea data, Eduard Hellvig, plus, apoi, Ludovic Orban: ▶„Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel.”, spunea atunci primarul Chereches!❗
  Înregistrarea VIDEO aici👇
  https://m.facebook.com/catalincherechespaginaoficiala/videos/2305687593015097/

 3. Dle.Chereches, sa te ajute Bunul DUMNEZEU si MAICA SFÂNTÀ sa scapi cu bine din aceastā plasa vicleana întinsā de tradatorii criminali care conduc sarmana noastra Tzara !

  Doamne ajutā !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri