AcasăȘTIRI EXTERNEȘOCANT: românii din Israel, puși să-și plătească repatrierea! „TAROM a venit și...

ȘOCANT: românii din Israel, puși să-și plătească repatrierea! „TAROM a venit și a luat banii”

TAROM

Românii surprinşi în Israel de atacul celor de la Hamas au posibilitatea de a reveni acasă cu cursele TAROM. Doar că acestea nu sunt deloc ieftine.

Cântăreaţa Ana Baniciu, care se afla pe tărâm israelian când a pornit războiul, a povestit cum au reuşit ea şi soţul ei să se întoarcă la Bucureşti. De asemenea, cei doi au fost însoţiţi şi de cântăreaţa Raluka. Au mers acolo pentru concertul lui Bruno Mars.

Biletul la TAROM – 350 euro/persoană

Ana Banciu și Raluka au putut să se întoarcă acasă la bordul uneia dintre cele două curse TAROM operate în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Ana a dezvăluit și prețul biletului, preț valabil pentru toți românii aflați în Israel și care își doresc să se întoarcă acasă.

Așadar, s-a menționat la televizor că puteți suna la consulat, că sunteți cumva obligați să sunați la Ambasadă și la consulat, să anunțați că sunteți pe teritoriul Israelului și că vreți să plecați. Fiți atenți și pe Facebook-ul TAROM-ului și la ei pe site, noi am văzut pe Facebook în acea seară că au postat că organizează niște curse înspre București.

Înțeleg că mai este una mâine seară (10 octombrie n.r). Pentru consulat este foarte dificil să găsească disponibile ca să poată zbura TAROM-ul de acolo, de aceea sunt atât de puține zboruri, presupun, dar ce era de menționat și important și nu s-a auzit la televizor până acum, este că acest bilete costă.

Nu sunt gratis. Știu că sunt foarte mulți pelerini care nu își permit să achiziționeze aceste bilete. Așadar, sunt mulți pelerini acolo care au venit în pelerinaj, evident că au plătit un pachet care conținea și biletul de întoarcere, și nu mai au bani să se întoarcă presupun.

Aici o să intervină statul și Guvernul României să îi ajute pe oamenii ăștia să se întoarcă. Însă, liniile TAROM sunt linii normale absolut, se plătește. Am plătit 350 de euro de persoană, adică 3.500 de lei amândoi, de cuplu, pentru biletul de întoarcere”, a spus cântăreaţa.

Plăteşti şi te întorci acasă

Panicați, oamenii au cerut să se întoarcă de urgență în țară, din România fiind trimise mai multe curse aeriene pentru repatrierea lor. Astfel, teoretic, oricine este dispus să achite 350 de euro pentru un bilet la TAROM, poate reveni acasă.

„Statul nu ne-a ajutat cu nimic. Ca să ne întoarcem acasă, am plătit 350 de euro de persoană. TAROM a venit și a luat banii. În aeroport erau mulți oameni care au mers în Israel în pelerinaj și care nu aveau bani ca să-și cumpere bilete.

Mulți au crezut că vor fi repatriați pe banii statului, dar acest lucru nu s-a întâmplat„, a mai zis Ana Baniciu.

author avatar
Andrei Ștefan