AcasăȘTIRI EXTERNERAPORT INCENDIAR: în caz de război, China ar ocupa Taiwanul în 48...

RAPORT INCENDIAR: în caz de război, China ar ocupa Taiwanul în 48 de ore! Planul unui atac-fulger lansat de armata lui Xi Jinping

chinaCât ar rezista Taiwanul la o invazie. Ce a învățat Beijingul din greșelile lui Putin / Atac fulger al armatei chineze

China ar putea cuceri Taiwanul într-un atac „fulger” de 48 de ore după ce a urmărit greșelile lui Putin, arată rapoartele experților.

Taiwanul este un stat autonom, deși Beijingul consideră că este o provincie separatistă cu care se va uni în cele din urmă. Tensiunile legate de statutul său internațional au fost aprinse săptămâna trecută când președinta Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a vizitat Taipei.

Taiwanul, cucerit în 48 de ore

Acest lucru a determinat o serie de exerciții militare efectuate de armata chineză la ordinul Beijingului, exerciții care vor continua și luni, 8 august, potrivit express.co.uk.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a insistat că Nancy Pelosi „încălca suveranitatea Chinei sub pretextul așa-zisei democrații”.

Pe măsură ce tensiunile continuă să crească, oficialii au avertizat acum că Xi Jinping ar putea plănui să ia Taiwanul mai repede decât ar putea răspunde Occidentul.

Surse diplomatice au declarat pentru The Telegraph că Beijingul ar putea lansa o „ofensivă fulgerătoare de 48 de ore” împotriva insulei.

Armata chineză efectuează exerciţii de simulare a unui atac

Liderul chinez a învățat din „operațiunea militară specială” din Ucraina că Occidentului i-a luat cel puțin două zile să răspundă și că această perioadă oferă „fereastra crucială de timp în care se pot obține câștiguri ireversibile”.

Dar, având în vedere că sancțiunile împotriva Rusiei afectează deja națiunile occidentale și cu miliarde deja trimise în Ucraina sub formă de armamanet, există numeroase întrebări despre cum ar putea arăta sprijinul Occidentului pentru Taipei.

Diferiți diplomați sunt de părere că este puțin probabil să aibă loc orice formă de invazie în lunile imediat următoare. Sidharth Kaushal de la think tank-ul RUSI a remarcat că „PLA [adică „Armata de Eliberare a Poporului” din China] este încă o forță în evoluție”.

El a adăugat că forța va avea nevoie de timp pentru a se pregăti pentru o astfel de acțiune, având în vedere „posibilitatea realistă de război cu SUA” în urma unei invazii.

author avatar
Andreea Vlad
520 afisari

2 COMENTARII

  1. Andreea ,chiar te crezi omul care sa tratezi acest subiect ?,daca ai luat lautareste subiectul atunci nu faci decat sa scartii .
    Subiectul este mult prea serios ca sa-l abordeze oricine.

  2. Si eu am zis la fel,litigiul este de fapt USA-CHINA si orice atac chinez declanseaza razboi cu USA
    Dar eu nu cred ca va fivrazboi ci USA si CHINA vor avea ambele schimbari politice
    Garnitura actuala de politicieni sunt toxici si trebuie sa plece ,in special regimul Biden

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger