AcasăȘTIRI EXTERNEE CLAR: America acuză Iranul că este complicele Hamasului! / Israel mobilizează...

E CLAR: America acuză Iranul că este complicele Hamasului! / Israel mobilizează 300.000 de rezervişti!

„Metroul” Hamas, lovit în plex de armata Israelului/ Foto: Facebook

Americanii sunt ferm convinşi că Hamas a avut un complice pentru atacurile din Israel, dar Casa Albă recunaşte că n-are dovezi în acest sens.

Iranul este complice, dar nu există dovezi directe care să lege Teheranul de atacurile din Israel, conform administraţiei de la Washington.

John Kirby a pus „ştampila” pe Iran

De-a lungul timpului, Iranul a susținut pe scară largă Hamas și alte rețele teroriste din regiune, furnizând resurse, capacitate și instruire”, a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt pentru securitate națională de la Casa Albă, într-un interviu acordat MSNBC.

„În acest sens, este clar că Iranul are o complicitate, dar în ceea ce privește dovezi specifice legate de aceste atacuri, nu, nu deținem astfel de informații”, a adăugat el.

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști în răspunsul său la atacul de pe mai multe fronturi al grupului Hamas din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, luni.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ținte din Gaza, în timp ce forțele terestre au luptat pentru a recâștiga controlul asupra satelor și orașelor de la granița cu fâșia Gaza, care fuseseră cucerite de teroriștii Hamas.

Zelenski dă vina pe Rusia

În schimb, Zelenski a dat vina pe Kremlin pentru atacul asupra Israelului, organizat de Hamas, în acest weekend. Preşedintele Ucrainei a declarat luni că este în interesul Rusiei să aprindă războiul din Orientul Mijlociu pentru a slăbi unitatea globală.

Pe baza informațiilor disponibile – informații foarte clare – este în interesul Rusiei să aprindă războiul în Orientul Mijlociu pentru a crea o nouă sursă de durere și suferință care ar slăbi unitatea globală, ar crea diviziuni și ar ajuta Kremlinul să submineze libertatea în Europa”, a spus Zelenski.

author avatar
Andrei Ștefan
408 afisari

1 COMENTARIU

  1. Amerlocii voiau de mult sa atace Persia, numai ca nu prea aveau motiv direct. Asa au dat-o cotita prin Israel cu Hamas si le-a iesit miscarea, pe hartie cel putzin. Ce te faci ca Persia e sprijinita de Rasia si de China…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger