AcasăȘTIRI EXTERNECasa Albă, pusă pe „hold”! Liderii saudiţi i-au întors spatele lui Biden....

Casa Albă, pusă pe „hold”! Liderii saudiţi i-au întors spatele lui Biden. Ce se întâmplă cu producția de petrol 

joe bidenCasa Albă, pusă pe „hold”! Liderii saudiţi i-au întors spatele lui Biden. Ce se întâmplă cu producția de petrol 

Casa Albă a încercat fără succes să organizeze convorbiri între președintele Biden și liderii de facto ai Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, în timp ce SUA lucra pentru a construi sprijin internațional pentru Ucraina și pentru a limita creșterea prețului petrolului, au declarat oficiali din Orientul Mijlociu și SUA.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudită Mohammed bin Salman și șeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan din Emiratele Arabe Unite au refuzat cererile SUA de a vorbi cu Joe Biden în ultimele săptămâni, pe măsură ce conflictul din Ucraina se intensifica, au spus oficiali de la Casa Albă.

Potrivit The Wall Street Journal, care citează lideri din SUA și Orientul Mijlociu, relațiile SUA cu cele două țări din Golf au fost tensionate din cauza lipsei de sprijin a administrației Biden în războiul din Yemen și a relansării negocierilor privind acordul nuclear cu Iranul.

Arabia Saudită a făcut presiuni pentru imunitatea legală în SUA pentru prințul moștenitor Mohammed bin Salman, care este acuzat că a ucis un jurnalist în 2018.

Joe Biden a trimis oficiali în Arabia Saudită pentru a solicita creșterea producției de petrol

Un oficial american a declarat că autoritățile americane au lucrat cu cele două țări pentru a-și consolida apărarea pe fondul preocupărilor legate de Iran, potrivit ziarului. SUA au adunat sprijin internațional pentru Ucraina, deoarece unele țări au rămas neutre în ceea ce privește invazia rusă.

Washingtonul privește spre Iran, Arabia Saudită și Venezuela pentru discuții privind petrolul, deoarece întrerupe importurile de petrol rusești. Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au declarat că nu vor produce mai mult petrol decât s-a convenit de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol condusă de Rusia, notează ziarul.

author avatar
Andreea Vlad
1.081 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger