AcasăȘTIRI EXTERNECasa Albă exclude impunerea unui pașaport vaccinal federal

Casa Albă exclude impunerea unui pașaport vaccinal federal

Casa Albă exclude impunerea unui pașaport vaccinal federal/ Foto: Facebook

Casa Albă a declarat că nu va impune un pașaport de sănătate americanilor pentru a arăta că au fost vaccinați împotriva Covid-19, subliniind în același timp că sectorul privat este liber să avanseze către această idee.

„Guvernul nu sprijină și nu va sprijini un sistem care să le ceară americanilor să dețină un certificat”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările și nici o obligație federală care să impună tuturor să obțină un certificat de vaccinare”, a adaugat ea, în timpul conferinței de presă zilnice.

Cel mai puternic interes pentru această idee vine de la companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună „un număr mare de oameni”, cum ar fi stadioane sau teatre, a continuat Jen Psaki.

Administrația Biden va publica „sfaturi” cu „răspunsuri importante la întrebările pe care americanii le pun, în special în ceea ce privesc datele personale, securitatea sau discriminarea”.

„Datele personale ale americanilor trebuie protejate”

„În ceea ce privește guvernul federal, interesul nostru este simplu, și anume faptul că datele personale și drepturile americanilor trebuie protejate și, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor în mod injust”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, scrie AFP.

Mai multe țări au implementat sau intenționează să introducă un „pașaport” sanitar care să arate că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, pentru a facilita reluarea unor activități în public și a turismului.

Ideea a stârnit totuși critici și îngrijorări puternice cu privire la o posibilă discriminare și la protecția datelor private.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger