AcasăȘTIRI EXTERNECasa Albă a decis: Erdogan trebuie să cadă!

Casa Albă a decis: Erdogan trebuie să cadă!

Recentul cutremur care a pus la Pământ atât Turcia, cât și Siria vecină riscă să devină cea mai mare problemă pentru liderul de la Ankara. Recep Tayyip Erdogan a supărat marea familie atlantistă, deși țara sa este membră NATO, iar pentru această atitudine sfidătoare pe care o tot afișează de câțiva ani a fost trecut pe lista neagră. Casa Albă i-a decis soarta: Erdogan trebuie să cadă și va fi un exemplu pentru ceilalți!

Problemele urgente ale Turciei sunt legate de reconstruirea orașelor și satelor devastate de seismele din februarie.

Pe baza analizei specialiștilor, Confederația antreprenorilor și reprezentanților de afaceri din Turcia a pregătit un raport privind daunele economice aduse economiei – 84,1 miliarde de dolari. Dar vorbim doar despre o estimare preliminară, cifra finală a pierderilor urmând a trece, lejer, de 100 de miliarde de dolari. Pentru a vă face o idee: banca JP Morgan a indicat deja că daunele ar putea ajunge la 25% din PIB!

Singurele vești bune primite de Turcia (dacă poate fi vorba de așa ceva în situația dată) sunt că proiectul rus de a crea aici un hub internațional de gaze merge înainte, infrastructura din nord-vestul țării nefiind afectată de cutremure, iar principalele zone turistice ale țării au scăpat și ele de undele seismice.

Se pregătesc proteste de stradă la Istanbul

În acest context, nu este surprinzător pentru Erdogan că aceste dificultăți cauzate de dezastrul natural vor fi folosite în mod activ de adversarii săi. În primul rând de Washingtonul care controlează forțele de opoziție și își intensifică presiunea exercitată asupra clasei politice fix în ajunul viitoarelor alegeri. Turcia trebuie zguduită poate mai mult decât recentul cataclism natural, se spune în America.

Prin diverse canale și multe știri false aruncate pe piață (criză fără precedent, corupție la nivelul conducerii statului, atacuri informatice etc), Unchiul Sam caută să transmită populației că trebuie amânate alegerile programate pentru 14 mai. De fapt, americanii nu vor decât să câștige timpul de care are nevoie pentru a consolida mișcarea de protest împotriva președintelui Erdogan, văzut de Casa Albă ca un dușman.

Deja presa controlată de Occident a început să dezvolte ideea că problemele logistice legate de organizarea unor alegeri în zonele afectate de cutremure sunt uriașe.

Mai mult, de nicăieri, dar probabil cu sprijin de la Washintgon, un grup de avocați s-a apucat să-i intenteze proces președintelui Erdogan pentru „iresponsabilitatea” cu privire la cutremurele din 6 februarie. Sunt 11 acuzații lansate, printre care „crimă premeditată și rănirea mai multor persoane” sau „neglijență intenționată”. În același timp, în străinătate, oponenții lui Erdogan au început să prindă glas; un jurnalist fugit din țară publică în SUA mesaje de genul „Erdogan a venit la putere după cutremurul din 1999 și va fi expulzat de un alt seism”.

Totul are loc în timp ce mai multe ambasade occidentale și-au închis misiunile diplomatice din Turcia, lucru petrecut, să nu uităm, cu puține zile înainte de cutremurul din 6 februarie.

Erdogan a fost avertizat că i se pregătește ceva, iar serviciile sale de informații în mod cert au tradus cum trebuie ultimele evenimente. Emisarii occidentali au început să vină în Turcia pentru a exercita presiuni asupra Ankarei – luptători americani și asistență materială în schimbul admiterii Finlandei și Suediei în NATO, plus renunțarea la orice cooperare cu Federația Rusă. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a fost primul din caravana Vestului care a venit la Erdogan, sperând să profite de situația dificilă și să-l convingă pe „Sultan” să se plece în fața Washingtonului. Cu puțin timp înainte de vizita lui Stoltenberg, portavioanele americane au navigat în largul coastelor Turciei sub pretextul „acordării de asistență”, dar într-o încercare evidentă de a demonstra forță.

Toate acestea sunt indicii că în Turcia se pregătesc revolte de stradă sau, așa cum SUA au mai încercat (în 2016), o lovitură de stat.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.289 afisari

20 COMENTARII

  1. Nu mor caii cand vor cainii iar turcii nu sunt romanii fripturisti care l-au tradat pe Ceausescu ,acum il regreta.Unchiul Sam a cam imbatranit ,nu prea mai are muschi de aceea apeleaza la tradare si manevre de culise.Oricum vin vrenuri interesante

    • Este si o acuta lipsa de idei si scenarii, reicalzirea perpetua a ciorbei fiind inoperanta !!!
      Scleroza este aproape generalizata.

  2. Dar cand in USA 2016niste baieti veseli l-au dat jost pe Trump de la CasaAlba cum a fost ????Lumea e intr-o directie extrem de autoritara ce exemplu mai clar vreti decat DonaldTrump?Adica daca in USA e posibil inseamna ca e posibil oriunde

  3. A nu-i confunda pe turci cu românii și polonezii…Erdogan și poporul știu că în spatele puciului au fost americanii ,atunci la salvat tocmai Putin cu un telefon iar americanii s-au răzbunat ucigând ambasadorul rus la Ankara

  4. Sa mi bag pu la in globa listii vostrii, ce șterg mesajele, sa le dau la mu ie si lor si mamelor lor…. Beliți pu la daca pierde sulta nul, asta se opunea ra zbo iului Mon dial… cu o mar ion eta va avea loc dis tru gerea pla netei

  5. O sa le sara turkey de ziua recunostintei in cap din farfurii si la neomarxistii astia din america ca doar nu oamenii de rand fac combinatiile prin lume.

  6. Nicholas , esti pe post de zvonaci ? Viseaza pentru tine lovituri de stat , nu terfeli spatiul virtual cu gogosi , s-ar putea sa primesti vreo lovitura-n dos pentru aburelile tale .

  7. Nik & co, să le sugeti mielul americanilor.
    Și chinezilor…
    Și indienilor.
    Când terminați să mă anunțați!

    • Da-mi-ai o frunte-n burtă să vezi unde-ți ajunge cutia limbii – direct pe țeavă pentru vaxul cu ser coios

  8. Dumnezeu să apere Turcia și pe Erdogan! Mare om de stat, mare patriot. Opoziția=niște trădători de țară. La noi și puterea și opoziția sunt la fel.

  9. Decizia a fost luata de mult. La fel ca schimbare de guvern in rusia si in china. Unele reusesc, altele nu. Probabil ca turcii nu trebuie sa faca fata singuri presiunii

  10. Moarte mati fututa de un batalion de ghei jidani ukroci, jigodie leghebetista!
    Sa iti luam copiii la poola prin toate gaurile!
    Sa moara foototi cu punga pe cap!
    Sa arzi de viu cu toata familia ta in zi sfanta!

  11. Alexandro…
    Moarte mati fututa de un batalion de ghei jidani ukroci, jigodie leghebetista!
    Sa iti luam copiii la poola prin toate gaurile!
    Sa moara foototi cu punga pe cap!
    Sa arzi de viu cu toata familia ta in zi sfanta!

  12. Politica amerikakanilor: de care nu ne convine, il radem! Mai un cutremur, mai o “primavara”…

  13. Prin aceasta dorinta, mafia khazara din Republica Comunista America demonstreaza ca Deep State a facut cutremurele cu arma cu unde scalare pentru a-l pune la punct pe Erdogan, dar in acelasi timp arata ca sunt disperti pentru ca si altii au aceeasi arma cu care pot face tzandari Elvetia, Israel si toata America.
    Rockefeller a inceput deja negocierile de pace cu China, Rusia si India, ca sa nu se aleaga praful si pulberea de toate jivinele, fara judecata si fara esafod.

    ,,De când și-au câștigat independența în 1776, Statele Unite au căutat constant expansiunea prin forță: au măcelărit indieni, au invadat Canada, au purtat un război împotriva Mexicului, au instigat războiul americano-spaniol și au anexat Hawaii. După cel de-al Doilea Război Mondial, războaiele provocate sau declanșate de Statele Unite au inclus Războiul din Coreea, Războiul din Vietnam, Războiul din Golf, Războiul din Kosovo, Războiul din Afganistan, Războiul din Irak, Războiul Libian și Războiul Sirian, abuzând hegemonia sa militară pentru a deschide calea obiectivelor expansioniste. În ultimii ani, bugetul militar anual mediu al SUA a depășit 700 de miliarde de dolari SUA, reprezentând 40% din totalul mondial, mai mult decât cele 15 țări din spatele lui la un loc. Statele Unite au aproximativ 800 de baze militare de peste mări, cu 173.000 de militari dislocați în 159 de țări.
    În timpul războiului din Coreea, războiului din Vietnam, războiului din Golf, războiului din Kosovo, războiului din Afganistan și războiului din Irak, Statele Unite au folosit cantități masive de arme chimice și biologice, precum și bombe cu dispersie, bombe cu aer combustibil, bombe cu grafit și bombe cu uraniu sărăcit, provocând pagube enorme instalațiilor civile, nenumărate victime civile și poluare durabilă a mediului.
    Statele Unite au stabilit, de asemenea, hegemonie instituțională în sectorul economic și financiar internațional, manipulând sistemele de vot ponderate, regulile și aranjamentele organizațiilor internaționale… costă doar aproximativ 17 cenți pentru a produce o bancnotă de 100 de dolari, dar alte țări au trebuit să pună 100 de dolari. dolar de bunuri reale pentru a obține unul.
    În timpul pandemiei de COVID-19, Statele Unite au abuzat de hegemonia sa financiară globală și au injectat trilioane de dolari pe piața globală, lăsând alte țări, în special economiile emergente, să plătească prețul.
    Sancțiunile SUA împotriva entităților străine au crescut cu 933% din 2000 până în 2021.
    O sursă NSA spune: „SUA au folosit 1,14 trilioane de dolari în active rusești confiscate ca garanție pentru a împrumuta de 1000 de ori și au împrumutat 1,300 de trilioane de dolari de la Banca Rezervei Federale Elvețiene. Elvețienii au fost asigurați de către Sistemul Rezervei Federale, care a ordonat să împrumute acești bani, care la rândul lor a fost ordonat de administrația Biden să facă acest lucru… Ei confiscă active și se împrumută împotriva acelor active pentru a menține corporația americană… și războaiele sale… să meargă”.
    „Țările occidentale se confruntă cu întrebări existențiale… și se confruntă cu o nevoie urgentă de a reface resursele esențiale pierdute în fața liniei anti-Rusia”, a comentat viceministrul de externe Mihail Bogdanov. . . Serviciile de informații poloneze raportează că unitățile militare din Ucraina „primesc cartușe și muniții improprii pentru utilizare. Mai mult de jumătate dintre ele sunt acoperite cu coroziune.”
    Cu alte cuvinte, cumpără deșeuri militare învechite la prețuri mari pentru a spăla ei înșiși fondurile de ajutor ucrainene.
    Surse CIA ne spun că „avatarul CGI Zelensky este în pericol. El va dispărea în curând.
    Se pregătește o poveste de acoperire pentru plecarea lui… Biden va urma, fără îndoială, curând.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger