AcasăȘTIRI EXTERNECarne de pui crescută în laborator, pe mesele restaurantelor de lux. SUA...

Carne de pui crescută în laborator, pe mesele restaurantelor de lux. SUA a aprobat vânzarea

carne de puiCarne de pui crescută în laborator, pe mesele restaurantelor de lux. SUA a aprobat vânzarea

Statele Unite au autorizat miercuri, pentru prima dată, comercializarea cărnii de pui crescută în laborator de către două companii.

Cele două companii care au primit autorizația sunt Upside Foods şi Good Meat.

Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a comercializa produsul

Produsele vor fi disponibile în curând în anumite restaurante.

Cele două companii primiseră deja undă verde din partea agenției americane pentru siguranța alimentară (FDA) în noiembrie, în timp ce Departamentul Agriculturii aprobase deja conformitatea etichetelor săptămâna trecută.

„Această aprobare va schimba în mod fundamental modul în care carnea ajunge pe mesele noastre”, a declarat Uma Valeti, CEO și fondator al Upside Foods, care a salutat, de asemenea, într-un comunicat, „un pas uriaș către un viitor mai durabil”.

„Am fost singura companie care vinde carne crescută în laborator din lume de când ne-am lansat în Singapore în 2020, iar acum este aprobată pentru vânzare în prima putere mondială”, a declarat entuziasmat Josh Tetrick, cofondator și CEO al Eat Just, compania din spatele Good Meat.

Ambele companii, care produc pui de cultură, intenționează să își comercializeze mai întâi produsele în restaurantele de lux, iar apoi să-și crească producția pentru a ajunge la costuri mai mici în magazinele alimentare.

author avatar
Andreea Vlad