AcasăȘTIRI EXTERNECarnagiu pe calea ferată! Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal. Sunt...

Carnagiu pe calea ferată! Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal. Sunt peste 40 de victime – VIDEO

trenCarnagiu pe calea ferată! Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal. Sunt peste 40 de victime - VIDEO

Carnagiu pe calea ferată, în Cehia! Cel puţin doi oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi, miercuri dimineață, în urma ciocnirii a două trenuri de pasageri.

Tragedia feroviară a avut loc în satul Milavče, lângă orașul Domazlice, la granița de vest a Cehiei, într-o zonă împădurită. Până în prezent sunt cel puțin două decese și peste 40 de persoane rănite. Dintre acestea, circa 9 sunt în stare critică.

„Putem confirma că două persoane și-au pierdut viața la fața locului”, a declarat poliția cehă pe Twitter.

Intervenție dificilă a salvatorilor

În zonă au ajuns zeci de ambulanțe. Poliția a raportat că mai multe elicoptere ajută la transportul victimelor la spital. Serviciile de urgență, împreună cu pompierii locali, au ajuns, de asemenea, la fața locului pentru a scoate victimele din garniturile distruse.

„Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului”, a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter. Acesta a scris că unul dintre trenuri a ignorat un semnal de oprire și s-a ciocnit cu o altă garnitură.

Ciocnirea s-a produs la scurt timp după ora locală 08.00 (09.00, ora României), iar presa locală relatează că este vorba de două trenuri care transportau persoane, dintre care unul este un Western Express, care circula între München la Praga, potrivit Reuters.

Agenţia de presă CTK a relatat că trenurile s-au ciocnit la mai puţin de 1 kilometru de staţia Pernink. Unul dintre trenuri se îndrepta spre Johanngeorgenstadt, în Germania.

author avatar
Andreea Vlad
1.004 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger