AcasăȘTIRI EXTERNECarnagiu la un meci de fotbal! 129 de morți și sute de...

Carnagiu la un meci de fotbal! 129 de morți și sute de răniți, în urma unei revolte pe stadion – VIDEO

indoneziaCarnagiu la un meci de fotbal! 129 de morți și sute de răniți, în urma unei revolte pe stadion - VIDEO / captură video

Cel puţin 129 de persoane au murit după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de fotbal care au pătruns pe teren într-un meci care a avut loc sâmbătă seara în provincia Java de Est din Indonezia, potrivit CNN.

Poliţia, care a calificat evenimentul drept revoltă, a încercat să-i convingă pe suporteri să se întoarcă în tribune şi a tras cu gaze lacrimogene după ce doi poliţişti au murit.

Zeci de victime călcate în picioare

Multe victime au fost călcate în picioare. Majoritatea a murit din cauza lipsei de oxigen în învălmăşeală creată după ce fanii au invadat terenul.

Treizeci şi patru de persoane au murit în interiorul stadionului, iar restul au murit la spital, a declarat duminică şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta, într-un comunicat. În tragedie au murit peste 129 de persoane.

Afinta a spus că mulţi oameni au fost striviţi şi sufocaţi când au fugit spre o ieşire.

Revoltă după ambuscada de pe stadion

Imaginile surprinse din interiorul stadionului în timpul debandadei au arătat cantităţi uriaşe de gaze lacrimogene şi oameni care se căţărau peste garduri. Vehicule incendiate, inclusiv un camion al poliţiei, au împânzit străzile din faţa stadionului duminică dimineaţă.

Toate meciurile din competiţie au fost suspendate timp de o săptămână în urma incidentului, iar Asociaţia Indoneziană de Fotbal (PSSI) a declarat că Arema nu va mai găzdui niciun meci în restul sezonului.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari

2 COMENTARII

  1. Salbaticii aia din Asia sunt obisnuiti cu astfel de scene, saracia fiind mare pe acolo, totul e ca in jungla 🙂 Scapa numai cine poate, bai aborigenilor din Java de Est 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger