AcasăȘTIRI EXTERNECarnagiu la împărțirea ajutoarelor. Bilanț tragic: 85 de morți și peste 300...

Carnagiu la împărțirea ajutoarelor. Bilanț tragic: 85 de morți și peste 300 de răniți în busculată

busculadaCarnagiu la împărțirea ajutoarelor. Bilanț tragic: 85 de morți și peste 300 de răniți în busculată / foto: captură video

Cel puţin 85 de persoane au fost ucise şi peste 320 au fost rănite într-o busculadă petrecută în Yemen, în timpul unei acţiuni caritabile.

Incidentul a avut loc, miercuri, 19 aprilie, în Sanaa, capitala Yemenului, când sute de persoane s-au adunat pentru a primi ajutor financiar într-un eveniment organizat de comercianți cu câteva zile înainte de finalul Ramadanului.

Femei și copii se numără printre decedați

Acțiunea a fost organizată miercuri seara la o școală din capitala Yemenului. „Femei și copii se numără printre decedați”, a declarat un oficial de securitate Houthi.

Imagini video de pe rețelele de socializare arată scene haotice după incidentul din zona Bab-al-Yemen a orașului.

Agenția de presă Reuters raportează că sute de oameni s-au înghesuit în școală pentru a primi donații care s-au ridicat la aproximativ 9 dolari (7 lire sterline) de persoană, notează și BBC.

Agenția de presă Associated Press citează doi martori oculari care au spus că luptătorii Houthi au tras în aer, într-o încercare de a controla mulțimea, aparent lovind un fir electric care a dus la o explozie. Acest lucru a provocat panică, iar aici s-a produs busculada.

Un videoclip postat de televiziunea Houthi pe Telegram arăta o mulțime de oameni care se îngrămădeau, unii țipând și încercând să iasă din mulțime. Personalul de securitate s-a luptat să împingă oamenii înapoi și să controleze mulțimea.

author avatar
Andreea Vlad