AcasăȘTIRI EXTERNECare țară va triumfa în lumea post-pandemică?

Care țară va triumfa în lumea post-pandemică?

Germania: a fost gata cu testele și urmărirea contactelor pentru a aplana rapid curba infecțiilor și și-a limitat ratele de deces mai mult decât orice țară dezvoltată.

Guvernul Merkel s-a dovedit pregătit să gestioneze eficient criza de sănătate, iar punctul forte al Germaniei-economia-o fac să prospere în continuare. Spre deosebire de alte state din  UE (Italia, Spania, Franța) și de SUA și China, Germania a oferit cel mai generos pachet de salvare din lume – plăți directe pentru familii, reduceri de impozite, împrumuturi pentru afaceri în valoare de 55% din produsul intern brut. Sindicatele germane au lucrat îndeaproape cu experții pentru a menține fabricile deschise și condițiile de muncă în general în condiții de siguranță (industria cărnii a fost o excepție notabilă), comentează New York Times.

Angela Merkel s-a coordonat cu  guvernele Uniunii Europene pentru a înființa un fond de recuperare pentru națiunile cele mai afectate de virus, chiar dacă la summitul de la Bruxelles liderii europeni nu se înțeleg cum să împartă banii. Germania dedică la fel de mult cercetării și dezvoltării precum Statele Unite (aproximativ 3 la sută din PIB) și are un plan pe termen lung pentru crearea unui sistem antreprenorial asemănător Silicon Valley, în care capitalistii de risc alimentează start-up-uri promițătoare. Pe parcursul anilor în care Merkel a presat austeritatea asupra colegilor săi din Uniunea Europeană, aceștia au ironizat-o drept “gospodina șvabă”. Acum nu le mai arde de glume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
361 afisari

4 COMENTARII

  1. Neomarxistoooooooooooooo la beci cu rine bosoroagooooooo! la beci cu Arafatul si Iohann in frunte !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger