AcasăȘTIRI EXTERNECare sunt granițele celor patru provincii ucrainene anexate de Rusia. Ce se...

Care sunt granițele celor patru provincii ucrainene anexate de Rusia. Ce se va întâmpla cu cetățenia locuitorilor / Iată ce prevăd decretele de anexare 

RusiaCare sunt granițele celor patru provincii ucrainene anexate de Rusia. Ce se va întâmpla cu cetățenia locuitorilor / Iată ce prevăd decretele de anexare 

Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporijjia sunt oficial teritorii rusești, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunțat oficial anexarea lor, în urma unor referendumuri organizate la sfârșitul lunii trecute.

Cele patru regiuni au intrat în componența Rusiei după ce senatorii ruși au ratificat luni acordurile de anexare ale acestora. Cu această ocazie, au fost stabilite granițele acestora.

Decretele de anexare, ratificate luni de Duma de stat

Granițele teritoriilor autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk şi ale regiunilor Herson și Zaporijjia sunt stabilite prin granițele din ziua constituirii lor și din ziua în care au fost acceptate în componenţa Federației Ruse, se menţionează în acorduri.

Conform acestor documente, granițele regiunilor Luhansk şi Doneţk, Herson și Zaporijjia, adiacente cu teritoriul unui stat străin, sunt granițele de stat ale Federației Ruse.

Locuitorii acestor provincii sunt recunoscuți ca cetățeni ai Federației Ruse, cu excepția persoanelor, care, în termen de o lună de la această dată, își declară dorința de a păstra o altă cetățenie sau de a rămâne apatrizi.

Ucrainenii din cele 4 provincii devin cetățeni ruși

De asemenea, limba oficială va fi limba rusă. Însă, oamenii au dreptul de a-și păstra limba maternă.

Acordurile prevăd, de asemenea, că, de la data acceptării noilor entități în Federația Rusă până la 1 ianuarie 2026, există o perioadă de tranziție pentru integrarea entității în sistemele economice, financiare, de credit și juridice ale Rusiei, în sistemul autorităților de stat ale Federației Ruse.

author avatar
Andreea Vlad
291 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger