AcasăȘTIRI EXTERNECare este ultima șansă pentru redresarea Italiei

Care este ultima șansă pentru redresarea Italiei

Fondul european de restaurare post-Covid de 200 de miliarde de euro destinate Italiei este ultima  șansă a țării de a-și rezolva slăbiciunile structurale și de a-și reconstrui economia, a declarat Pietro Salini, șeful grupului de construcții și inginerie WeBuild, cu sediul la Milano.

Salini a descris „planul național de redresare și reziliență” finanțat de UE ca fiind “o alternativă istorică pentru Italia de a restructura administrația publică, de a progresa cu  reformele și de a îmbunătăți infrastructura, în special în sud”.

Planul face parte din fondul Next Generation UE de 800 de miliarde de euro, iar Italia este cel mai important beneficiar.

Cu toate acestea, Salini a avertizat că tranziția energetică ar putea fi dificilă – economia Italiei este “puternic dependentă de gaz” – și subliniază “importanța reluării programului de energie nucleară”.

We Build a preluat două corporații de dezvoltare fundamentale în Italia, Impregilo și Astaldi, în 2011 și, respectiv, 2020, operează pe 5 continente și are peste 35.000 de angajați în întreaga lume.

Grupul condus de Salini a fost implicat în extinderea metroului din Paris, calea ferată de mare viteză Houston – Dallas din SUA și tunelul Brenner dintre Italia și Austria.

La începutul anului 2021, a dezvăluit noul pod Genova pe care l-a reconstruit după ce structura anterioară s-a prăbușit în 2018, ucigând 43 de persoane.

Un pod de 3 kilometri de-a lungul strâmtorii Messina pentru a atașa Sicilia a fost un subiect de dezbatere de mulți ani în Italia, iar Roma analizează în prezent fezabilitatea acestuia.

„Planul de redresare prevede proiecte strategice în valoare de peste 100 de miliarde de euro. Există un efort mare pentru dezvoltarea sudului Italiei și pentru infrastructură”, a conchis Pietro Salini.

author avatar
Radu Jacotă Redactor