AcasăȘTIRI EXTERNECare este tactica Israelului după atacul dur al Hamasului. Rezerviştii, mobilizaţi! (VIDEO)

Care este tactica Israelului după atacul dur al Hamasului. Rezerviştii, mobilizaţi! (VIDEO)

Este stare de război în Israel. 5.000 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza asupra unor oraşe din Israel, în timp ce armata israeliană a sfătuit populaţia să nu se îndepărteze de adăposturile anti-bombă.

Teroriştii Hamas s-au infiltrat în teritoriul de sud al Israelului şi au ucis mai mulţi civili.

Hamas, sprijinită de Siria

Organizaţia teroristă Hamas este sprijinită de Siria, care, la rândul ei, este o entitate sprijinită de Rusia şi Iran.

„La ora 06.30 dimineața (ora Israelului), teroriştii palestinieni din organizația Hamas au lansat mii de rachete asupra civililor și terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian. Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetățenii. Ne vom apăra”, a postat Ambasada Israelului în România.

Trupele israeliene s-au angajat în lupte la sol „în mai multe locuri în jurul Fâşiei Gaza” împotriva combatanţilor ce s-au infiltrat „cu ajutorul unor parapante” pe mare şi pe uscat, conform unui anunţ de la Armata israeliană.

„În acest moment, suntem angajaţi în lupte”, a declarat locotenent-colonelul Richar Hecht în timpul unei conferinţe de presă online. „Luptăm în unele locuri din jurul Fâşiei Gaza.

Forţele noastre luptă în acest moment la sol”, potrivit comunicatului, fără a oferi alte detalii. „Există răniţi, desigur”, au anunţat oficialii.

Rezerviştii, mobilizaţi!

Armata israeliană a declarat stare de război și a transmis că „un număr nedeterminat” de luptători ai grupării HAMAS ar fi pătruns pe teritoriul țării.

Ministrul israelian al Apărării a anunțat mobilizarea rezerviștilor.

Martorii au declarat că au loc ciocniri armate de-a lungul gardului dintre Israel și Fâșia Gaza, în apropiere de orașul Khan Younis.

author avatar
Andrei Ștefan
782 afisari

2 COMENTARII

  1. Băi tovarășul fane gheorghiu de unde morții mă-tii ai tu informațile astea?…că militanții palestinieni sunt sprijiniți de siria,rusia,iran?…le-ai ținut tu lumânarea?…
    Cum poti fi terorist când tu lupți pentru eliberarea țării tale, bă boule…
    Așa după logica ta de cretin și ukrainienii sunt teroriști, nu?…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri