AcasăȘTIRI EXTERNECare e marea problemă la Huawei?

Care e marea problemă la Huawei?

Țările și operatorii de rețele mobile din întreaga lume se întreabă dacă Huawei va putea să-și îndeplinească promisiunile sale 5G.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat  că „valul se întoarce împotriva Huawei, deoarece cetățenii din întreaga lume se trezesc cu pericolul statului de supraveghere al Partidului Comunist Chinez”. Pompeo a laudat țări precum Republica Cehă, Polonia și Estonia pentru „a permite doar vânzătorilor de încredere în rețelele lor 5G”. Țările europene cu economii mult mai mari, precum Regatul Unit, Franța și Germania, încă nu au anunțat o interdicție totală a Huawei. Anul trecut, guvernul SUA a interzis firmele americane să vândă tehnologie și consumabile către compania din Shenzhen, fără să obțină mai întâi o licență în acest sens. Însă Huawei a stocat stocuri și a găsit furnizori alternativi și, în consecință, a continuat să facă afaceri rapide. Cea mai recentă sancțiune americană, anunțată în luna mai, se aplică oricărei firme globale care folosesc echipamente americane pentru fabricarea semiconductorilor. Noua regulă restricționează companii precum TSMC, o firmă din Taiwan, de la exportul de chipset-uri de calculator și alte componente cheie către Huawei.Fără aceste chipseturi, Huawei nu poate construi stații de bază 5G și alte echipamente, potrivit analiștilor firmei de brokeraj Jefferies. „Dacă legea nu se schimbă și dacă tensiunea SUA-China nu scade, atunci cred că există un mare risc ca Huawei să nu mai poată furniza echipamente 5G de la începutul anului viitor”, a spus analistul Jefferies, Edison Lee, citat de CNN. Sâmbătă, TheTelegraph a raportat că premierul Boris Johnson este pregătit să înceapă să elimine treptat tehnologia Huawei 5G din Marea Britanie. De la începutul anului,Huawei a asigurat 91 de contracte comerciale 5G, mai mult de jumătate (47) sunt în Europa, 27 sunt în Asia și 17 în alte părți ale lumii. “Sancțiunile americane sunt o nouă regulă discriminatorie, vor avea un impact grav asupra unui număr mare de industrii globale și vor deteriora colaborarea în jurul afacerilor semiconductorilor. Ne așteptăm ca activitatea noastră să fie inevitabil afectată”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Huawei, Evita Cao.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
239 afisari

1 COMENTARIU

  1. 5G ul nu e bun pt.(folositor la nimic!) oamenii obișnuiți ci numa pt. corporattii și pt. robotizare,functioneaza aidoma unor routere f.dese în localități.Așa că mă doare la pălărie de 5G și Huawei!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger