AcasăȘTIRI EXTERNECARAVANA LUMINII. Până la 100.000 de imigranți sirieni din Turcia se...

CARAVANA LUMINII. Până la 100.000 de imigranți sirieni din Turcia se pregatesc sa „atace” Grecia!

CARAVANA LUMINII. Până la 100.000 de imigranți sirieni din Turcia se pregatesc sa „atace” Grecia! / Foto: printscreen

Un grup pe mesageria Telegram intitulat „Caravana Luminii”, creat la 4 septembrie, a mobilizat în secret refugiații sirieni din Turcia pentru a intra în Uniunea Europeană.

Grupul care numără în prezent peste 85.000 de persoane a intrat în vizorul Ministerului grec al Migrației și Azilului. Ministrul Notis Mitarakis a declarat că a informat UNHCR, agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite, precum și agenția de gestionare a frontierelor Frontex a UE și Parlamentul European despre acest demers.

„Marșul spre Uniunea Europeană”

O primă postare a solicitat refugiați cu experiență în domeniul sănătății pentru a ajuta la „marșul spre UE”. O altă postare a fost o listă detaliată de provizii pe care participanții ar trebui să le aibă.

Cotidianul grec Kathimerini l-a contactat pe unul dintre moderatorii grupului, care a răspuns, în scris. Bărbatul, care a comunicat într-o engleză fluentă, s-a prezentat ca fiind un sirian în vârstă de 46 de ani cu o diplomă de absolvire în securitate cibernetică.

Moderatorul a spus că grupul a fost înființat după ce Turcia a început să deporteze sirienii în țara de origine, planificând în același timp un program de repatriere voluntară, scrie Neos Kosmos.

„Turcii”, a spus el, îi vor lăsa pe sirieni „la mila dictatorului Bashar al-Assad și a milițiilor sale”.

De asemenea, el a negat orice legătură cu Turcia sau cu un partid politic. „Vă asigur că nu suntem traficanți”, a spus el, adăugând că ei „nu sunt finanțați de nimeni”. Nu este pentru prima dată când sunt create astfel de grupuri online, potrivit Kathimerini.

Ele existau deja în 2015, anul în care a avut loc cel mai mare aflux de migranți și refugiați în Europa. Atunci, Turcia a interceptat mulți migranți în apropierea orașului de frontieră Edîrne și i-a împiedicat să treacă.

În 2020, când Turcia a încercat să împingă zeci de mii de migranți prin granița cu Grecia, apăruseră numeroase grupuri care declarau în mod fals că frontierele erau deschise.

author avatar
Tudor Borcea
600 afisari

15 COMENTARII

  1. Foc de voie la graniță și gata.
    Ia închipuiți-vă ce înseamnă pentru țațichiși să le intre 100.000 de alde nik și halex.

  2. Alta escrocherie marca Soros….acum cine stie ce ONG o sa primeasca zeci de mii de euro de persoana ca sa-i aduca la Berlin,Hamburg cu barcile gonflabile.Dupa care vor scumpi si mai tare benzina ca sa recupereze hotzomaniile lui Soros.Bine ati venit in Europa…prostii platesc facturile

  3. Vad ca nimeni nu le plinge de mila si ei sint REFUGIATI dar nu au atitia bani ca ukraineni ?in Turcia sunt in jur de 3500000 de refugiati de toate neamurile SLAVA.

    • Ce orbesti, neica?! Ukakarainienii cu ceafa groasa lupta prin molluri pt. patria lor! Ehe, hei, mai dragilor, astia sunt gloate minate sa distruga Europa din toate partile!

  4. Bre, razboiul s-a sfirsit, asa ca sirienii trebuie sa se inoarca in tara si sa-si reconstruiasca patria!
    As adauga sa trebuie sa-i fugareasca si pe americani din zonele cu petrol, ca nu sunt acum decit trupe de ocupatie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger