AcasăȘTIRI EXTERNECARAMBOL pe o autostradă din SUA, după o furtună de nisip. Până...

CARAMBOL pe o autostradă din SUA, după o furtună de nisip. Până la 60 de autoturisme și 30 de vehicule de marfă implicate / Sunt zeci de victime – VIDEO

carambolCARAMBOL pe o autostradă din SUA, după o furtună de nisip. Până la 60 de autoturisme și 30 de vehicule de marfă implicate / Sunt zeci de victime - VIDEO / foto: Twitter @IDOT_Illinois

Carambol masiv pe o autostradă din Illinois, Statele Unite. Până la 60 de autoturisme și 30 de vehicule de marfă s-au ciocnit, din cauza unei furtuni de praf, care a redus vizibilitatea la zero. Sunt șase morți și peste 25 de răniți.

Accidentul s-a produs duminică la prânz pe autostrada Interstate 55, la aproximativ 320 de kilometri sud-vest de Chicago, într-o zonă agricolă.

Accidentul, produs într-o zonă agricolă

În această perioadă, fermierii ară terenurile, iar praful a fost răscolit de rafale de vânt puternic. Vizibilitatea s-a redus la zero și zeci de vehicule au început să se ciocnească, pe ambele sensuri.

Potrivit poliției locale, între 40 și 60 de autoturisme și 30 de vehicule comerciale, inclusiv numeroase camioane cu remorcă, au fost implicate în ciocnire, iar două tiruri au luat foc. Peste 30 de persoane, cu vârste cuprinse între 2 ani și 80 de ani, au fost transportate la spitalele din zonă, iar șase au murit.

6 morți și peste 20 de răniți

Căpitanul Ryan Starrick, de la Poliția statală Illinois, a declarat că cel puțin „40 până la 60 de mașini cu pasageri” au fost implicate în accidente și au fost raportate „decese multiple” și peste 30 de persoane au fost spitalizate.

Autoritățile au închis o porțiune de peste 25 de kilometri de autostradă, inițial pentru a preveni creșterea carambolului, iar apoi pentru a putea degaja mașinile lovite.

„Autostrada interstatală 55 din sudul comitatelor Sangamon și nordul Montgomery rămâne închisă în ambele direcții din cauza numeroaselor tamponări produse din cauza unei furtuni de praf, ce a redus considerabil vizibilitatea”, a anunțat Departamentul de Transport Illinois.

Vizibilitatea era zero

Serviciul Național de Meteorologie din Lincoln, Illinois, a emis deja o „avertizare de furtună violentă de praf”.

„Se așteaptă ca vizibilitatea să fie foarte limitată. Este posibilă scăderea bruscă a vizibilității până aproape de zero. Condițiile de călătorie vor fi periculoase și pot pune viețile în pericol. Vântul în întreaga regiune a ajuns la rafale între 56 și 72 km pe oră”, potrivit avertizării meteo.

În plus, potrivit mesajului meteorologilor, persoanele cu probleme respiratorii ar trebui să nu iasă afară ci să rămână la adăpost până trece furtuna de praf.

author avatar
Andreea Vlad