AcasăȘTIRI EXTERNECarambol pe autostradă, cu 20 de autoturisme. Cel puţin şase persoane şi-au...

Carambol pe autostradă, cu 20 de autoturisme. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa – FOTO&VIDEO

furtunaCarambol pe autostradă, cu 20 de autoturisme. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa - FOTO&VIDEO / foto: Twitter @tjalamont

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident în lanţ, provocat în urma unei furtuni de nisip, înteţită de rafale puternice de vânt care au depăşit peste 96 km/h.

Nu mai puțin de 20 de mașini au fost implicate în accidentul de vineri seară. Sergentul Jay Nelson de la patrula de autostrăzi din Montana a spus că autoritățile cred că vremea este cauza principală care a dus la producerea carambolului, scrie The Guardian.

Vizibilitate zero pe autostradă

„Se pare că au fost rafale de vânt puternice, care au provocat o furtună de praf cu vizibilitate zero”, a spus el.

Guvernatorul, Greg Gianforte, a declarat pe Twitter: „Sunt profund întristat de vestea unui accident în masă în apropiere de Hardin. Vă rog, alăturaţi-vă în rugăciune pentru a mântuirea victimelor și a celor dragi lor. Suntem recunoscători primilor noștri care răspund pentru serviciile lor.”

Primele semne ale furtunii de praf au putut fi urmărite în urmă cu câteva ore, când furtunile au apărut în centrul sudic al Montanei între orele 13:00 și 14:00 și au început încet să se deplaseze spre est, potrivit Nick Vertz, meteorolog al Serviciului Național de Meteorologie din Billings.

Un așa-numit „debit” sau un val de vânt care este produs de furtuni, dar care poate călători mai repede decât ele, a zburat spre est-sud-est cu aproximativ 30 de mile înaintea furtunilor, a spus Vertz.

author avatar
Andreea Vlad