AcasăȘTIRI EXTERNECaptură istorică a poliţiei. Un "ocean" de cocaină: 8,8 tone în valoare...

Captură istorică a poliţiei. Un „ocean” de cocaină: 8,8 tone în valoare de 330 de milioane de dolari (VIDEO)

Captură istorică a poliţiei. Un "ocean" de cocaină: 8,8 tone în valoare de 330 de milioane de dolari

Poliția din Ecuador a confiscat 8,8 tone de cocaină ascunse într-un container cu banane cu destinația Belgia. Marfa valorează 330 de milioane de dolari.

Ecuador a devenit una dintre principalele țări de tranzit pentru cocaina produsă în Peru și Columbia. Anul trecut, peste 200 de tone de droguri u fost confiscate în țara andină, o mare parte din portul Guayaquil.

Şi poliţiştii au rămas şocaţi

Contrabandiştii încearcă adesea să-şi ascundă transporturile ilegale printre fructele care sunt expediate din Guayaquil către destinaţii de pe tot globul.

„Este o captură record pentru 2023, de peste opt tone de cocaină. Am împiedicat (vânzarea internațională a) 90 de milioane de doze, în valoare de 330 de milioane de dolari în Europa”, a scris comandantul poliției ecuadoriene, generalul Fausto Salinas, pe contul său de Twitter, unde a publicat și imagini video cu captura de droguri.

Cocaina intra în Europa prin Belgia

Belgia a devenit țara în care au fost capturate cele mai mari cantități de cocaină din Uniunea Europeană în ultimii ani, portul Anvers fiind principalul punct de intrare pentru substanțele ilegale.

Anul trecut, vameșii belgieni au interceptat aproximativ 110 tone de cocaină în portul Anvers, fiind pentru prima dată când s-a depășit pragul de 100 de tone de droguri confiscate.

author avatar
Andrei Ștefan