AcasăȘTIRI EXTERNECapodopera lui Van Gogh, vandalizată de activiștii „ecologiști”. Tabloul a fost stropit...

Capodopera lui Van Gogh, vandalizată de activiștii „ecologiști”. Tabloul a fost stropit cu supă de roșii / Scene incredibile la National Gallery din Londra – VIDEO

Capodopera lui Van Gogh, vandalizată de activiștii „ecologiști”. Tabloul a fost stropit cu supă de roșii / Scene incredibile la National Gallery din Londra - VIDEO

Tabloul lui Vincent Van Gogh, expus la National Gallery din Londra ,a fost stropit cu supă de roșii de către activiștii de mediu. Un act de vandalism care a fost filmat.

Activiștii ecologiști din cadrul mișcării Just Stop Oil au aruncat cu supă de roșii pe capodopera lui Van Gogh, „Floarea soarelui”, expusă la National Gallery din Londra, relatează Midi Libre.

„Ce valorează mai mult, arta sau viața?”

Potrivit imaginilor difuzate de mișcarea Just Stop Oil, care cere oprirea imediată a oricăror noi proiecte de petrol și gaze, doi activiști au aruncat conținutul a două cutii de supă asupra operei de artă, al cărei preț este estimat la peste 84 de milioane de dolari.

„Ce valorează mai mult, arta sau viața? Sunteți mai preocupați de protecția unui tablou sau de protecția planetei și a oamenilor noștri?”, a fost mesajul activiștilor.

Acest nou act de vandalism face parte din strategia ultra-radicală a activiștilor „ecologiști” din cadrul mișcării Just Stop Oil. Din fericire, tabloul pictorului olandez este protejat cu un geam de sticlă.

author avatar
Tudor Borcea