AcasăȘTIRI EXTERNECapitala Republicii Moldova, luată cu asalt de protestatari. Ciorniri violente între manifestanți...

Capitala Republicii Moldova, luată cu asalt de protestatari. Ciorniri violente între manifestanți și forțele de ordine – VIDEO

protestCapitala Republicii Moldova, luată cu asalt de protestatari. Ciorniri violente între manifestanți și forțele de ordine - VIDEO / captură video

Au fost organizate o serie de manifestații, duminică, 6 noiembrie, pe străzile din Chișinău. Protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine în Piața din fața clădirii Guvernului.

Manifestanții s-au deplasat pe bulevardul principal din Chișinău și au încercat să intre în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorii acţiunii intenţionau să organizeze un miting în acest loc. Totuși, ei au fost blocați de cordoane întărite ale forțelor speciale de poliție cu scuturi și bastoane.

Proteste în Chișinău pentru alegeri anticipate

În plus, intrarea în piață a fost blocată de autobuze. Polițiștii au început să-i rețină pe cei mai activi participanți la acțiune pentru a-i duce la secțiile de poliție. Mai mult decât atât, femeile care erau în zonă au început să le ofere flori polițiștilor drept răspuns pentru intervenția lor.

Câteva mii de oameni participă, duminică, 6 noiembrie, la un protest la Chișinău. Manifestanții cer alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii își exprimă nemulțumirea față de prețurile mari la energie și scăderea nivelului de trai.

Mai mult decât atât, protestatarii chiar cer și demisia președintelui Maia Sandu și a Guvernului. Coloana de protestatari este condusă de deputați ai partidului Şor și ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

author avatar
Andreea Vlad