AcasăȘTIRI EXTERNECapitala care lansează primul autobuz fără șofer. „Acesta este viitorul” - VIDEO

Capitala care lansează primul autobuz fără șofer. „Acesta este viitorul” – VIDEO

Capitala care lansează primul autobuz fără șofer. „Acesta este viitorul” - VIDEO / Foto: printscreen

Coreea de Sud a lansat, în Seul, vineri, prima sa linie de autobuz cu conducere autonomă. Este vorba de un experiment despre care inginerii care l-au proiectat spun că are ca scop să genereze mai multă încredere din partea publicului față de vehiculele cu conducere autonomă.

Noul vehicul care circulă în Seul, în Coreea de Sud, nu arată ca un autobuz obișnuit: este complet simetric, cu margini rotunjite și geamuri mari care îl fac să arate mai degrabă ca o jucărie decât ca un mijloc de transport de ultimă generație.

„Acesta este viitorul”

Este un design intenționat, potrivit lui Jeong Seong-gyun, șeful departamentului de conducere autonomă de la 42 Dot, start-up-ul – deținut în prezent de compania sud-coreeană Hyundai – care a creat tehnologia de conducere autonomă prezentată.

„Acesta este viitorul”, asigură el adăugând că, prin urmare, este nevoie de „un nou tip de design remarcabil”.

Autobuzul seamănă puțin cu un Lego, deoarece a fost realizat din piese compozite pentru a reduce costurile și pentru a fi ușor de reprodus, explică el.

„Vrem să încurajăm era conducerii autonome”, subliniază el, menționând că scopul companiei este de a face tehnologia ieftină, mai sigură și ușor de transferat la multe tipuri diferite de vehicule, cum ar fi camioanele de livrare, scrie Boursorama.

În prezent, sub supravegherea atentă a unui șofer, noul autobuz se va conduce singur pe un nou traseu, un scurt circuit de 3,4 kilometri în jurul centrului capitalei sud-coreene, care durează aproximativ 20 de minute.

Oamenii se pot urca la una dintre cele două stații desemnate după ce au rezervat un loc gratuit prin intermediul unei aplicații. Autobuzul folosește o cameră și un laser, nu senzori scumpi, pentru a se deplasa, a spus Jeong.

În ziua lansării, vineri, mulți trecători s-au arătat intrigați de designul autobuzului, oprindu-se pentru a-l fotografia și a privi în interior sau punând întrebări personalului 42 Dot care se afla în apropiere.

author avatar
Tudor Borcea