AcasăȘTIRI EXTERNECanicula întoarce Marea Britanie în vremea lui Ceaușescu. „Se va restricționa”. Măsuri...

Canicula întoarce Marea Britanie în vremea lui Ceaușescu. „Se va restricționa”. Măsuri extreme decise la Londra

Canicula întoarce Marea Britanie în vremea lui Ceaușescu. „Se va restricționa”. Măsuri extreme decise la Londra / Foto: printscreen

Marea Britanie se va confrunta cu un nou val de căldură, ceea ce va agrava seceta deja instalată. În Londra, sunt prevăzute restricții de apă pentru următoarele săptămâni.

Sud-estul Angliei a primit doar 10% din precipitațiile obișnuite în luna iulie. În timp ce serviciul meteorologic britanic a emis o nouă avertizare de „căldură extremă”, în Londra vor fi introduse restricții de apă.

15 milioane de clienți, supuși restricțiilor

Thames Water, compania de apă din Londra, a avertizat că va lua în curând măsuri pentru a combate seceta, așa cum a făcut deja în alte părți ale Regatului Unit. Cincisprezece milioane de clienți ar putea avea interdicție de a-și uda grădinile sau de a-și umple piscinele, informează BFM TV.

„Având în vedere prognoza pe termen lung de vreme uscată și temperaturile foarte ridicate așteptate în această săptămână, intenționăm să anunțăm interdicții temporare în următoarele săptămâni”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, fără a stabili o dată anume.

O secetă care poate dura

La fel ca în Franța, se pare că această secetă va dura mai multe săptămâni în Marea Britanie. Documentele consultate de The Guardian indică faptul că și alte companii din sudul țării au solicitat „permise de secetă” care le-ar permite, la rândul lor, să aplice restricții.

Ca un exemplu al situației excepționale actuale, izvorul Tamisei a secat, iar râul care traversează Londra începe să curgă abia la aproximativ opt kilometri în aval, ceea ce este fără precedent.

Agenția hidrologică britanică pentru apă preconizează că seceta va continua până în octombrie, multe râuri urmând să revină la nivelul normal abia după ploile de toamnă.

author avatar
Tudor Borcea
403 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger