AcasăȘTIRI EXTERNECând vor primi SUA noile Air Force One. Biden zboară cu avioane...

Când vor primi SUA noile Air Force One. Biden zboară cu avioane mai vechi de 30 de ani

Când vor primi SUA noile Air Force One. Biden zboară cu avioane mai vechi de 30 de ani

Noile avioane Air Force Oneaeronavele care-l transportă pe președintele SUA – ar putea fi livrate cu o întârziere de până la trei ani.

Anunțul a fost făcut de Andrew Hunter, secretarul adjunct al Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, în cadrul unei audieri organizate de subcomitetul pentru forțe maritime și forțe de proiecție din cadrul House Armed Services.

Perechea Air Force One are deja 30 de ani

El a spus că serviciul se așteaptă ca cea mai recentă versiune a avionului prezidențial VC-25B să fie livrată cu o întârziere cuprinsă între doi și trei ani, „ceea ce reprezintă, evident, o întârziere semnificativă”. Perechea de avioane ar fi trebuit inițial să fie livrată la sfârșitul anului 2024. Înseamnă că acestea ar putea fi livrate abia în timpul următorului mandat prezidențial.

Hunter a declarat că problema provine în mare parte din incapacitatea unui subcontractant de a „duce la bun sfârșit” efectuarea unor modificări vitale la interiorul avionului. De atunci, compania producătoare Boeing a fost nevoită să apeleze la alți subcontractori pentru a remedia deficiențele primului subcontractant și a preluat ea însăși unele lucrări, a spus Hunter.

Luna trecută, Wall Street Journal a relatat că Boeing a avut probleme de producție în cadrul programului și a anunțat Forțele Aeriene că livrarea avioanelor ar putea avea o întârziere de 17 luni, dar Forțele Aeriene au estimat întîrzierea la doi ani, scrie Defense News.

În cadrul audierii de joi, Hunter a declarat că problemele cu subcontractantul erau cunoscute de ceva timp. Dar, a spus el, atunci când apar astfel de probleme, poate dura ceva timp pentru a înțelege cât de mult a fost afectat programul.

Dar acest lucru va însemna că Forțele Aeriene vor trebui să susțină pentru încă câțiva ani actuala pereche de VC-25A Air Force Ones, care au acum mai mult de 30 de ani și au zburat pentru prima dată în timpul administrației președintelui George H.W. Bush, a spus Hunter.

Efectul Covid-19, depășiri de costuri

Pe măsură ce Forțele Aeriene își construiesc bugetul pentru anul fiscal 2024, a spus Hunter, este posibil să ceară mai mulți bani pentru a menține aceste avioane prezidențiale în funcțiune mai mult timp.

Programul cu probleme Air Force One a dus la cheltuieli de 660 de milioane de dolari pentru Boeing în primul trimestru din 2022, aproximativ jumătate din totalul de 1,3 miliarde de dolari în depășiri de costuri pe care compania le-a raportat pentru programele sale de apărare. Boeing a declarat luna trecută că întârzierile de program, creșterea costurilor de aprovizionare și costurile mai mari pentru finalizarea cerințelor tehnice au dus la aceste cheltuieli mari.

Ineficiențele legate de efectele pandemiei Covid-19 au afectat în special programul Air Force One, a declarat directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun. Atunci când muncitorii de pe linia de producție pentru un program extrem de sensibil precum Air Force One trebuie să înceteze lucrul din cauza unei epidemii, a spus el, Boeing nu are o rezervă de alți angajați cu autorizațiile necesare pentru a prelua.

author avatar
Tudor Borcea
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. De aia ma durea pe mine asa de rau ultimul hemoroiz pe care l-am dobindit !!!
    Pai cum, sa calatoreasca mumia cu acvioane vechi !
    Nici pina in Iad nu poate omul sa ajunga !!!
    Ce mizerie ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger