AcasăȘTIRI EXTERNETurcia anunță că începe să extragă gaze din Marea Neagră! Zăcămintele României,...

Turcia anunță că începe să extragă gaze din Marea Neagră! Zăcămintele României, în pericol?!

gazeCând începe Turcia producția de gaze din Marea Neagră. Zăcămintele României, în pericol

Începând cu martie 2023, Turcia va începe să utilizeze rezervele de gaze naturale găsite recent în Marea Neagră, a declarat joi ministrul Energiei, Fatih Donmez, citat de Anadolu. Ce e interesant e faptul că în imediata apropiere și România are zăcăminte de gaze.

„Creăm un hub energetic la o adâncime de 2.200 de metri în Marea Neagră”, a adăugat Donmez, menționând o conductă de gaz subacvatică care are în prezent 120 km lungime și care se preconizează a fi finalizată după adăugarea a încă 50 km, potrivit ANSA.

Turcia a lansat producția de gaze în Marea Neagră în doar 2 ani de la descoperire

Din 2020, Turcia a efectuat explorări în apropierea coastei Mării Negre, ceea ce a dus la descoperirea a 540 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Turcia a lansat oficial pe 13 iunie exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră care ar urma să îi permită, potrivit preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, să producă zece milioane de metri cubi până în primul trimestru din 2023.

Erdogan a asistat în direct la conectarea primei conducte la fundul mării din portul Filyos, în provincia Zonguldak, la circa 400 de km est de Istanbul, pe coasta Mării Negre.

Gigantul Exxon și-a adus banii în proiectul turcesc

Zăcământul, situat la 170 de km nord de ţărm, a fost descoperit în august 2020 şi a fost prezentat de şeful statului despre „cel mai mare zăcământ de gaz natural din istoria Turciei”.

Exxon Mobil Corp și-a vândut în mai divizia de upstream din România producătorului de gaze Romgaz cu peste un miliard de dolari. La scurt timp după ce Turcia a lansat exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră, gigantul energetic american și-a concentrat investiţiile în proiectul turcesc de extracție.

author avatar
Andreea Vlad
952 afisari

10 COMENTARII

  1. Poate oare Turcia ca forand in diagonala, sa intepe si zacamintele Romaniei? Daca da, atunci e belita.. Nu o sa mai scoatem noi nimic!

    • Oricum tot ce se scoate sau de scotea se ducea „afară” că doar noi „vrem o țară că afară”, nu ?

  2. Exxon a plecat din Romania ptr ca sunt costuri mari si profituri mici.La2km adancime tot asa este costuri mari.Altele sunt de fapt interesele cu turcii si are legatura cu razboiul cu rusii

  3. AM AVUT UN PRIM MINISTRU TRADATOR !,ACELE E TARICEANU ,A DAT MOACA RESURSELE DE GAZE LA AMERICANI ,ANUL ASTA ROMGAZ LE-A RASCUPARAT DE LA EXXON CU UN MILIARD DE EURO !!, AZI AFLAM CA EXXON STIA DE CE VINDE GAZELE DIN M NEAGRA !,TURCII POT EXPLOATA ACELAS ZACAMANT DIN DE PE MALUL OPUS !,CINE TRAGE MAI REPEDE ALA-I CASTGATORUL !!!,DEOCAMDATA ROMANIA TRAGE DOAR MATA DE COADA CU NISTE GUVERNANTI IRESPONSABILI SI INCOMPETENTI !,BA MAI MULT DECAT SA EXPLOATEZE RESURSELE DIN M NEAGRA VISEAZA LA TERMINALE DE IMPORT GNL LA PRETURI DE N ORI MAI MARI !, VA E CLAR CA ACESTI GUVERNANTI ORI SUNT TRADATORI ORI IDIOTI ?,DAR CEL MAI SIGUR SUNT NISTE DOBITOCI CARE IN VIATA LOR N-AU FOST INSTARE SA FACA NIMIC,
    DE ASTA ROMANIA A AJUNS FALITA SUB DOMNIA DULAPULUI SASESC SI PRIN „GUVERNELE MELE” CU PRIM-MINISTRU UN DROGAT !,CU UN POPANDAU HABARNIST IN ECONOMIE SI FINANTE CARE E PREZENT LA DATORIE !,SA TRAITI !.

  4. M am saturat de turcii astia care isi promoveaza la conducere oameni mai priceputi ca ” eminentele noastre” si care isi promoveaza cu succes tara lor.

  5. Amice , NU se spune cum zici dumneata cu foraj orizontal se spune foraj deviat.!!! DSR este greu sa facă așa ceva.!!!
    Este imposibil sa facă turcii foraj dirijat in zăcămintele ROMANIA , Ana și Doina , pentru ca intra in contradicție cu legea internațională care interzice acest lucru.!!!

  6. Romania este zero barat pe linga Turcia ,Erdogan un presedinte adevarat noi avem fatalai si cocalari slugile NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger