AcasăȘTIRI EXTERNECând avionul n-a mai decolat, pasagerii au rămas ULUIŢI să afle de...

Când avionul n-a mai decolat, pasagerii au rămas ULUIŢI să afle de ce. Co-pilotul, ridicat de SBU! (VIDEO)

avionNu s-a prezentat la biroul de înrolare și nici nu a spus nimănui despre document, motiv pentru care i s-a interzis să treacă granița.

Pasagerii unui avion care trebuia să plece din Rusia spre Turcia au fost dați jos din aeronavă imediat după îmbarcare. Motivul: co-pilotului i-ar fi fost interzis să părăsească țara chiar înainte de decolare pentru că fusese mobilizat.

Pe aeroportul orașului rusesc Ufa, copilotul zborului Ufa-Antalya a fost dus la biroul de înrolare militară direct de la bordul avionului.

Au aşteptat alt zbor vreme de 9 ore

Pasagerii n-au comentat nimic și au așteptat nouă ore pentru un alt zbor. Toate acestea din cauza mobilizării anunțate de președintele Vladimir Putin.

Co-pilotul recepționase ordinele de mobilizare, dar nu se prezentase la centrul de recrutare, așa că i s-a interzis să părăsească țara chiar înainte de decolare.

Conform unui călător, la difuzor a fost făcut un anunț: „Din cauza mobilizării [parțiale] și a interdicției ulterioare de trecere a frontierei pentru copilot, decolarea este anulată. Vă rugăm să părăsiți avionul”.

Co-pilotul ignorase ordinul

„Toată lumea era în stare de șoc. A fost o mizerie, a venit biroul de înrolare pentru co-pilot.

Trebuia să decolam pe 30 septembrie la 5:20 dimineața, dar am decolat abia la 14:00 ora Ufa. La început am așteptat două ore, apoi am fost trimiși cu toții la hotelurile noastre”, au mai zis oamenii.

Ordinul i-ar fi ajuns co-pilotului când acesta era încă acasă, dar nu s-a prezentat la biroul de înrolare și nici nu a spus nimănui despre document, motiv pentru care i s-a interzis să treacă granița.

author avatar
Andrei Ștefan