AcasăȘTIRI EXTERNECând ar trebui să intre în Schengen România şi Bulgaria, după părerea...

Când ar trebui să intre în Schengen România şi Bulgaria, după părerea cancelarului Olaf Scholz

olaf scholzCând ar trebui să intre în Schengen România şi Bulgaria, după părerea cancelarului Olaf Scholz

Cancelarul Olaf Scholz a declarat miercuri că este în interesul Germaniei și al Europei ca restul țărilor din Balcani să adere la Uniunea Europeană. În același timp, Scholz a spus că România și Bulgaria ar trebui să intre în Spațiul Schengen „în curând”.

Vorbind în fața Parlamentului înaintea Consiliului European de la Bruxelles, Scholz a salutat relansarea discuțiilor pentru aderarea la UE cu cele șase țări din Balcanii de Vest din ultimele luni și decizia din această săptămână de a acorda Bosniei statutul de țară candidat.

Cancelarul german sare în apărarea României

„Este în interesul nostru german și european ca restul Balcanilor să devină parte a Uniunii Europene”, a spus el parlamentarilor la Berlin. Scholz a lăudat, de asemenea, decizia de a permite Croației să se alăture Spațiului Schengen și a spus că Bulgaria și România ar trebui „să urmeze în curând”.

Austria și Olanda au blocat până acum aderarea celor două țări. Respingerea României și Bulgariei va fi un subiect de discuție la summitul liderilor europeni de joi și vineri.

România nu se răzbună pe Austria

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, de la Bruxelles, despre eșecul aderării României la Spațiul Schengen, spunând că diplomația este calea spre obținerea rezultatului dorit și subliniind că România NU va adopta sancțiuni împotriva Austriei, care ne-a blocat demersul.

„Acest moment poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva, după părerea mea, este exclus. Am auzit în ultimele zile nenumărate opinii, sfaturi ș.a.m.d. și vreau să vă spun foarte clar: nu va exista – deci, atenție – nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităților publice (n.r. – din România). Nu așa se tratează astfel de probleme”, a afirmat Klaus Iohannis.

Totodată, în ciuda speculațiilor și afirmațiilor unor politicieni, Klaus Iohannis a anunțat tot miercuri că România nu va ataca la Curtea Europeană de Justiție decizia Austriei de blocare a aderării țării noastre.

author avatar
Andreea Vlad
1.120 afisari

13 COMENTARII

  1. La Sfantul Asteapta.

    NICIODATA pentru ca Romania trebuie sa iasa din serparaia satanista, nu sa intre mai adanc.

    JEFUL mUE al Romaniei nu poate fi oprid decat daca Romania iese repede din aceasta organizatie satanista,
    si isi aduce aurul acasa.

    • Cand Klaus Iohannis va fi decorat de Austria cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” nr 2 ! Atunci e gata

  2. Parole, parole. Cuvintele goale nu costa bani. Ce ii e greu sa spuna minciuni? Daca chiar voia, putea sa-i zica lui nea hamer inainte de vot, ce avea de zis. ca sa nu mai vorbesc despre partenerul „strategic”. Concluzia o trageti singuri.

  3. Ungaria, cu Orban care baga strambe cand nu ii convine ceva si are legaturi puternice cu China si Rusia, este in UE, Schengen si are intrare libera fara vize in America. Cand UE l-ea taiat fondurile el a votat impotriva ajutorului de 13 miliarde de euro pt Ucraina. La noi Iohannis mai ca nu il pupa in c…r pe cancelarul Austriei

    • Fii sigur că îl pupă în kur nu doar pe cancelarul Austriei ci pe mulți alții din Ieoropa și de peste baltă. E un nimic, o nulitate, zero absolut, cap de pork complet sec și mare dușman al românilor.

  4. & E interesant când există interes, că există dezbateri, negocieri, alte evenimente de discutat , ?

  5. Adevărul este că Noi, Românii, avem obligația onorantă și corectă de a rezolva problema Republicii Moldova. Teritoriile furate de Stalin trebuie să revină Moldovei, apoi se va face Unirea celor două State și integrarea în Schengen. Toate astea depind și de Rusia, care va fi la masa negocierilor de pace cu Ucraina. Polonia și România, în ciuda susținerii Ucrainei, trebuie să își reclame drepturile teritoriale de la statul ucrainean, și atunci va veni pacea.
    Sper doar ca Polonia să nu lungească prea mult luarea acestei decizii, căci și România o va urma. Schengen este nesigur cu o frontieră care a sfâșiat trupul Moldovei medievale în două, Unirea și refacerea României ca Stat în granițele legitime, deci legale, este o datorie a întregii Europe, dar mai ales a Rusiei.

  6. Cine sunt liberalii patri hoti ? 1. În februarie-martie 1907, regatul României fierbea pentru ca in SUA doi bancheri au declanshat prima criza economica mondiala despre care nu se vorbeste. Ţăranii din judeţul Botoşani au pornit o răscoală care s-a întins în toată ţara.La 12 martie 1907 a fost ales un nou guvern liberal condus de D.A. Sturdza. Gen. Averescu, ministru de război si Ion I.C. Brătianu ministru de interne se întâlnesc şi elaboreaza planul de înăbuşire a răscoalei. Noul Guvern PNL a decretat mobilizare generală, iar trupe de infanterie şi cavalerie au fost comasate în calea ţăranilor sau trimise contra lor. Oameni împuşcaţi şi gospodării rase de pe faţa pământului cu tunul. 2. Bucuria înlăturării lui Cuza era prezentă în lumea elitelor societăţii. Pentru tarani, Cuza, era omul care le dăduse pământ, un binefăcător. Liberalii radicali fac pace cu rivalii lor de moarte, conservatorii si „ l-au silit pe Cuza în noaptea de 11/12 februarie 1866 să abdice, lăsând cârma guvernului în mâna unei Locotenenţe Domneşti”, scria specialistul Ilie Gorja în revista ”Agero’’. 3. ’’Corneliu Coposu: – Actul de la 23 august 1944 nu a fost o insurecţie armată, ci o lovitură de stat… În ajunul sărbătoririi Paştelui 1941, Dl. Dinu Brătianu în numele partidului liberal, l-a investit pe dl. Maniu, să acţioneze în interesul superior al Naţiunii şi în numele partidului liberal: Dl Maniu a solicitat o întrevedere comună cu cei doi reprezentanţi diplomatici ai guvernelor englez şi American la Bucureşti. Conferinţa a avut loc în 27 aprilie 1941 la sediul legaţiei britanice, cu participarea dlui Maniu, a d-lui Reginald Hoare şi a d-lui Gunther…Pentru acoperirea cheltuielilor legate de acţiune s-a afectat disponibilul Soc. „Unirea” de Petrol.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger