AcasăȘTIRI EXTERNE„Cancel culture” în SUA. Un primar afro-american schimbă denumirile străzilor, împotriva legii

„Cancel culture” în SUA. Un primar afro-american schimbă denumirile străzilor, împotriva legii

„Cancel culture” în SUA. Un primar afro-american schimbă denumirile străzilor, împotriva legii

Primarul din Montgomery (Alabama, SUA) a decis să redenumească o stradă care omagia o personalitate confederată, în ciuda unei legi care interzice acest demers, încurajat de mișcarea insurgentă Black Lives Matter și de tendința „cancel culture”.

În Montgomery, capitala statului Alabama, primarul a decis să redenumească o stradă care până atunci purta numele președintelui Statelor Confederate, Jefferson Davis.

La gunoi cu „trecutul sudist”

Edilul a dorit să înlocuiască numele străzii cu cel al unui actor în lupta pentru drepturile civile ale afro-americanilor, Fred D. Gray. Cu excepția faptului că această decizie este împotriva legii locale și procurorul general al statului a avertizat municipalitatea că ar trebui să plătească o amendă de 25.000 de dolari până la 8 decembrie sau să fie urmărită penal.

De câțiva ani și în linia mișcării Black Lives Matter, multe orașe care au aparținut Confederației în timpul Războiului de Secesiune au convenit să redenumească locuri sau să înlăture statui care mărturisesc acest trecut „sudist”, asociat cu sclavia.

Dar Alabama anticipase riscurile de a trece prin „cancel culture”, precizează Valeurs Actuelles. În 2017, statul a emis un decret de „conservare a patrimoniului” prin care interzice modificarea monumentelor și locurilor de memorie care datează de mai bine de 40 de ani.

Decizia primăriei încalcă așadar această regulă. Dar primarul orașului, Steven Reed, primul afro-american care a ocupat postul, își asumă decizia. El explică că vrea să le arate rezidenților și străinilor deopotrivă „că acesta este un nou Montgomery”.

Mai multe orașe din acest stat au ales deja să plătească amenda pentru a putea schimba denumirile străzilor sau monumentelor. Dar simbolul este puternic atunci când vine vorba de Montgomery, unde Confederația s-a născut în 1861.

 

author avatar
Tudor Borcea
308 afisari

3 COMENTARII

    • Bine zis,istoria sa ramana istorie,dar acestei miscari BLM le plac SUV urile negre,haine cool negre !

  1. Au distrus astia cultura altora pe unde s au razboit dar uite ca le a venit randul sa o faca si acasa pt ca astia sunt dezaxati si satanisti vor sa distruga trecutul si memoria ca sa instaureze prostul gust si necredinta deci haos!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger