AcasăȘTIRI EXTERNECanalul Mânecii. Marea Britanie pregătește cătușele pentru migranți

Canalul Mânecii. Marea Britanie pregătește cătușele pentru migranți

Canalul Mânecii. Marea Britanie pregătește cătușele pentru migranți

Marea Britanie a anunțat că va întări sancțiunile împotriva migranților ilegali care încearcă să treacă Canalul Mânecii.

Autoritățile britanice vor crește la patru ani, de la șase luni în prezent, pedeapsa cu închisoarea pentru migranții care vor să intre ilegal în această țară, pe fondul unui record de traversări ale Canalului Mânecii.

Această nouă dispoziție, anunțată de către Home Office, face parte din proiectul de lege pentru reforma sistemului de azil, care va ajunge marți în Parlamentul britanic.

Textul mai prevede pedepse cu închisoarea pe viață (față de 14 ani la ora actuală) pentru călăuzele migranților.

În lua martie, guvernul conservator al lui Boris Johnson a prezentat proiectul său de reformă a sistemului de azil, explicând că actuala legislație este „depășită și copleșită”.

6.000 de migranți au trecut Canalul în 2021

Înăsprirea condițiilor de imigrație a fost un cal de bătaie pentru susținătorii Brexitului, acum realizat, care a pus capăt liberei circulații între Regatul Unit și UE.

Acest proiect de lege vine în condițiile în care un număr record de migranți au trecut Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici, aproape 6.000 în primele șase luni ale anului 2021, scrie Ouest-France.

Numărul total înregistrat în 2020, 8.417, ar putea fi depășit în următoarele două luni dacă numărul de treceri înregistrate anul trecut în iulie și august se repetă, potrivit agenției de știri britanice PA.

author avatar
Tudor Borcea
371 afisari

1 COMENTARIU

  1. Uraaa !!! Traiasca ” democratia” celor care ne dau lectii…Am mai spus-o si mai demult, migratia necontrolata a fost motivul nr.2 al plecarii din UE. De sute de ani ei au „migrat” unde au vrut, dar la ei in tara ??? Halt, pana aci. De admirat ca s-au trezit… restul Europei inca doarme… cu mici exceptii… Ungaria, Slovenia…. Englezii se pare ca s-au saturat de strigatele muftiilor pe acolo pe unde au haladuit si nu mai doresc sa le auda si la ei in insula. Nimuricii nostri din guv. nu cred ca au renuntat la aprobarea celei mai mari moschei. Poate vor sa –si schimbe religia, mai stii ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger