AcasăȘTIRI EXTERNECanada. Un bărbat inculpat pentru că a aruncat cu pietriș asupra premierului...

Canada. Un bărbat inculpat pentru că a aruncat cu pietriș asupra premierului Justin Trudeau

Canada. Un bărbat inculpat pentru că a aruncat cu pietriș asupra premierului Justin Trudeau

În timp ce canadienii sunt chemați la urne, pe 20 septembrie, pentru alegeri legislative anticipate, protestatarii îl critică pe primul ministru pentru politica sa sanitară.

Tensiunea este mare în Canada, în apropierea scrutinului din această lună. Un protestatar în vârstă de 25 de ani a fost arestat și acuzat, sâmbătă, 11 septembrie, pentru că a aruncat cu pietriș asupra prim-ministrului Justin Trudeau, luni, în timpul unei deplasări electorale la London, un oraș aflat la sud-vest de Toronto.

Trudeau: „Haite” de manifestanți

Originar din provincia Ontario, bărbatul a fost acuzat de „violență cu arme” și va fi judecat pe 6 octombrie, a declarat poliția regională.

Justin Trudeau, care nu fusese rănit de pietrișul aruncat în momentul în care s-a urcat într-un autocar, a denunțat apoi aceste „haite” de manifestanți care nu ezită să atace medicii și asistentele.

Amenințări cu moartea

Toți liderii din campania pentru aceste alegeri anticipate au denunțat după acest incident violența manifestanților împotriva lui Justin Trudeau. De câteva zile, acesta nu mai poate ieși pe stradă fără a fi urmat de o mulțime de opozanți care protestează zgomotos împotriva măsurilor sanitare luate de Trudeau, scrie 20 Minutes.

Vineri, un alt protestatar a fost arestat pentru că a proferat ameninţări cu moartea împotriva premierului în cursul altei vizite electorale.

Canadienii sunt chemați la urne pentru alegeri legislative anticipate la mai puțin de doi ani de la ultimul scrutin. Liberalul Justin Trudeau, care candidează pentru un al treilea mandat, participă la urne cu principalul său rival, conservatorul Erin O’Toole, la aproape egalitate în sondaje.

author avatar
Tudor Borcea
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger