AcasăȘTIRI EXTERNECanada își retrage militarii din Ucraina. Ce informații are Trudeau?

Canada își retrage militarii din Ucraina. Ce informații are Trudeau?

Canada a decis să „relocheze temporar” o parte din personalul său militar staționat în Ucraina în altă parte în Europa, din cauza situației din regiune, a anunțat duminică, 13 februarie, Ministerul canadian al Apărării.

Ministerul precizează într-un comunicat de presă că această repoziționare temporară a „elementelor” contingentului său afectat pregătirii armatei ucrainene „nu înseamnă încheierea misiunii” armatei canadiene.

Ambasada de la Kiev, închisă temporar

Repoziționarea permite Canadei „să-și recentreze eforturile, asigurând totodată siguranța membrilor forțelor armate canadiene”.

Ottawa nu a oferit detalii despre numărul soldaților în cauză sau despre locul repoziționării acestora.

Aproximativ 200 de soldați canadieni au fost dislocați din 2015 în Ucraina, ca parte a misiunii UNIFIER, menită să contribuie la antrenarea forțelor ucrainene. Misiunea este considerată una din cele mai importante în estul Europei, pe fondul tensiunilor crescânde între Occident și Rusia.

„Forțele armate canadiene rămân angajate față de poporul ucrainean și misiunea acestuia de a crește capacitățile Forțelor de Securitate ale Ucrainei”, asigură Ottawa.

Statele Unite au anunțat la rândul lor retragerea din Ucraina a 160 de militari care antrenează forțele ucrainene, scrie AFP.

Canada a anunțat sâmbătă închiderea temporară a ambasadei sale la Kiev și transferul operațiunilor acesteia într-un birou temporar din Liov (vest), din cauza „deteriorării situației cauzată de desfășurarea trupelor ruse la graniță.

author avatar
Tudor Borcea
744 afisari

4 COMENTARII

  1. informatia pe care o are , si o stiu toti , este ca s-au dus degeaba si nu va fi nici un razboi .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger