AcasăȘTIRI EXTERNECentrul Simon Wiesenthal ACUZĂ: „Batalionul Azov, neonaziști!” / Ce țară este acuzată...

Centrul Simon Wiesenthal ACUZĂ: „Batalionul Azov, neonaziști!” / Ce țară este acuzată că a antrenat trupe care purtau însemnul SS

Canada a antrenat militari ucraineni cu însemne SS. Centrul Simon Wiesenthal: Există neonaziști în Batalionul Azov

Canada a eșuat când a antrenat trupe ucrainene legate de extrema dreaptă, spune Efraim Zuroff, istoric israelian și vânător notoriu de naziști.

Efraim Zuroff este unul dintre cei mai importanți oameni de la Centrul Simon Wiesenthal, din Israel.

Canadienii ridică din umeri

Forțele canadiene spun că nu aveau nicio obligație să controleze antecedentele acelor soldați pe care i-a antrenat în Ucraina.

Radio Canada a informat luni, 11 aprilie, că personalul militar canadian i-a antrenat pe membrii Batalionului Azov, dar și pe alți soldați ucraineni. Cu toții purtau ecusonul unei unități naziste SS din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Antrenamentul a avut loc în noiembrie 2020.

„Este responsabilitatea Apărării să știe pe cine antrenează”

Efraim Zuroff a declarat într-un interviu acordat Ottawa Citizen că Canada nu a reușit să-și monitorizeze în mod corespunzător propriul program de pregătire militară. „Guvernul canadian nu a dat dovadă de sârguință și promptitudine. Este responsabilitatea ministerului canadian al Apărării să știe exact pe cine antrenează”, a spus el.

„Fără îndoială că există neonazişti sub diferite forme în Ucraina, fie că sunt în Batalionul Azov sau în alte organizaţii” – Efraim Zuroff

Surse din apărare au recunoscut că mulți soldați ucraineni poartă ecusoane cu însemnul unității SS a Ucrainei, care a luptat pentru naziști în WW2. Aceeași situație este prezentă și în Batalionul Azov.

„Ucraina este responsabilă”

Căpitanul Veronique Sabourin, din cadrul Forțelor Canadiene (CAF), afirmă că toți militarii canadieni care antrenează trupele ucrainene au primit informații care să îi ajute să recunoască ecusoane și însemne asociate cu extremismul de dreapta.

„Ucraina este responsabilă pentru verificarea propriului personal”, se apără canadienii.

Dacă soldații canadieni bănuiesc că omologii sau stagiarii lor ucraineni au opinii rasiste sau aparțin organizațiilor de dreapta, atunci aceștia sunt îndepărtați, mai susține Sabourin. Dar ea le ia apărarea celor din Batalionul Azov: „Nu există nici o probă pentru a dovedi acest lucru dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Batalionul Azov, eroi în viziunea Americii

Culmea e că armata canadiană neagă faptul că ar fi pregătit membri ai Batalionului Azov. Însă știrile din 2017 arată că Forța operațională interarme a Canadei, prezentă în Ucraina, a făcut un expozeu despre Batalionul Azov, recunoscând legăturile sale cu ideologia nazistă. „Mulți membri ai Batalionului Azov s-au descris drept naziști”, avertizau ofițerii canadieni în briefingul lor de acum 5 ani.

Mai mult, în 2018, Congresul SUA a interzis folosirea fondurilor americane pentru a oferi arme, antrenament și asistență Batalionului Azov. Motivul? Legături cu extrema dreaptă și neo-naziștii. Azi, însă, membrii Batalionului Azov sunt prezentați de americani ca eroi și chiar primiți la Washington!

Și Agenția de Informații pentru Securitate Publică din Japonia a eliminat Batalionul Azov de pe lista internațională a teroriștilor!

author avatar
Tudor Borcea
2.143 afisari

8 COMENTARII

  1. Canada o tara corupta si condusa de Soros a antrenat nazisti ucraineni care vor fii exterminati de patriotii militari rusi ,Victorie pentru Rusia

    • Ruscistule, iti doresc sa te duci dupa tinicheaua moskva in fundul Marii Negre, acolo unde e locul retarzilor ca tine!

    • În sfârșit o voce evreiască autorizată să spună adevărul vorbește. Victorie pentru Russia, victorie pentru Isrtael!

    • Atîta timp cît palestinieni neagă existența statului Israel, nu vi se pare normal ca israelienii să se apere? Ati vazut ca Israelul duce lupte cu Iordania și Egipt(singurele țări arabe care recunosc statul Israel)?

  2. PANA ACUM PUTIN MINTEA !!, PRIVIND NAZISTII UCRAINIENI BATALIOANELE AZOV !,AZI INCEP SA SPUNA SI ALTII CEEA CE STIU !!,
    INCET INCET CAD ACUZATIILE IMPOTRIVA LUI PUTIN.
    MAI RAMNE CA PUTIN SA PUNA PE MASA DOVEZILE ARMELOR CHIMICE SI BIOLOGICE GASITE IN UCRAINA SI COORDONATE DE AMERICANI ,CEVA IN GENUL FAUCI -SARCOV 19 !!!.

  3. Alergia la adevar este foarte mare si trece cu zeama de streang.

    ,,…Președintele rus Vladimir Putin i-a spus sâmbătă lui Donald J. Trump că „operațiunea sa militară specială” din Ucraina a eliberat 35.000 de copii din sclavia sexuala în ceea ce el a numit „legătura Europei de Est pentru vânzarea în întreaga lume a copiilor. Motivul său inițial pentru a intra în Ucraina a fost să distrugă laboratoarele de arme biologice finanțate de SUA, Europa de Vest și Israel. Dar când Forțele Speciale Ruse, sau Spetznas, au dat din greșeală peste o tabără de pedofili din centrul Ucrainei și au aflat că sute de astfel de facilități împanzeau peisajul ucrainean, Putin a susținut o nouă cauză: zdrobirea fiecărui pedofil de „murdărie și mizerie” și distrugerea tuturor rețelelor de trafic de copii. Forțele sale au identificat și au vizat discret 150 de clanuri de traficanți.În multe locuri, traficanții au fugit din cauza războiului, lăsând copiii în urmă să se descurce singuri.Cu toate acestea, nu toate bârlogurile de traficanți au fost ascunse în zone îndepărtate, inaccesibile.
    Forțele Speciale au găsit copii într-o clădire de birouri la doar două străzi distanță de Casa Guvernului, locul principal de afaceri al lui Volodymyr Zelenskyy, în centrul orașului Kiev. Că Zelensky nu știa despre asta este imposibil. Era chiar sub nasul lui. În toată Ucraina găsim copii ruși, copii ucraineni, copii din Europa și, da, mai mulți din Statele Unite.’’

  4. Canadienii fac greseala pe care o fac des occidentalii: cred ca dusmanul dusmanului meu e prietenul meu!
    Americanii i-au antrenat si echipat pe talibani ca sa lupte impotriva rusilor in Afghanistan si acum talibanii i-au gonit pe americani din Afganistan.
    Occidentalii au echipat si antrenat de-a valma pe toti cei care spuneau ca sunt impotriva lui Bachar al Assad in Siria, pana si-au dat seama ca i-au echipat si antrenat si pe cei din ISIS, de care acum nu mai stiu acum cum sa scape.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger