AcasăȘTIRI EXTERNECanabisul fumat după muncă nu afectează productivitatea a doua zi

Canabisul fumat după muncă nu afectează productivitatea a doua zi

Canabisul fumat după muncă nu afectează productivitatea a doua zi

Lipsa de concentrare, somnolență sau lene: canabisul nu face casă bună cu a doua zi de muncă.

Cu toate acestea, un studiu american relevă faptul că fumatul de canabis seara nu ar avea un impact negativ asupra performanței profesionale a consumatorilor a doua zi: totul este o chestiune de sincronizare.

După program

Strângând date de la 281 de angajați, cuplate cu discuții cu superiorii lor direcți, profesorii Jeremy B. Berneth, de la Universitatea de Stat din San Diego, și H. Jack Walker, Universitatea din Auburn, au studiat efectele consumului de canabis în timp, pentru a determina cele mai riscante comportamente.

Așa cum era de așteptat, fumatul de canabis chiar înainte de a îndeplini o sarcină sau în timpul orelor de lucru afectează grav abilitățile lucrătorilor, ducând la atitudini contraproductive și reducând capacitatea acestora de a-și ajuta colegii de muncă.

Cu toate acestea, fumatul unui joint în mod regulat după program nu ar avea nici un impact, nici pozitiv, nici negativ, asupra performanței angajaților, arată studiul.

Prin comparație, efectele consumului de alcool sunt mult mai alarmante, chiar și atunci când are loc după orele de lucru.

Un alt studiu arată că consumul intens de alcool tinde să conducă la o productivitate mai mică, la absenteism crescut, la un comportament inadecvat și la relații proaste cu colegii, scrie Slate.

Cu toate acestea, dacă alcoolul rămâne substanța care se găsește cel mai frecvent în corpul șoferilor implicați în accidente rutiere grave sau mortale, canabisul este a doua: consumul acestuia rămâne asociat cu o creștere a riscurilor la volan.

Un joint numit Franța

Franța este unul dintre cei mai mari consumatori de canabis din Europa. Potrivit Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie, 11% dintre francezii cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani au consumat canabis în ultimul an (comparativ cu media europeană de 7,1%), iar 44,8% au încercat cel puțin o dată în viață.

În timp ce mai multe țări au legalizat deja consumul de canabis, Franța este una dintre cele mai represive țări europene în acest domeniu, consumul de canabis constituind o infracțiune penală, susceptibilă de a duce la o pedeapsă cu închisoarea.

author avatar
Tudor Borcea
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un ” studiu”…..” un alt studiu’ ….fara sa mentionezi sursa poate fi propaganda…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger