AcasăȘTIRI EXTERNECâmpul morții în Kansas. Imaginile terifiante care au îngrozit America - VIDEO

Câmpul morții în Kansas. Imaginile terifiante care au îngrozit America – VIDEO

Câmpul morții în Kansas. Imaginile terifiante care au îngrozit America - VIDEO / Foto: printscreen

Mii de bovine au murit cauza căldurii extreme înregistrate în Kansas, important stat agricol al SUA.

Animalele nu au putut face față schimbării bruște a climei din acest stat, în special apariției bruște a căldurii și umidității extreme. Cel puțin 2.000 de vite au fost ucise din cauza temperaturilor în creștere în statul american Kansas.

Animalele au murit în chinuri

Departamentul de Sănătate și Mediu din Kansas era „la curent cu cel puțin 2.000 de decese de animale din cauza temperaturilor ridicate și a umidității de marți”, a declarat un oficial, bazându-se doar pe cifrele raportate de fermele care au cerut ajutor pentru a scăpa de cadavre.

„Bovinele au suferit din cauza stresului provocat de căldură, deoarece temperaturile și umiditatea au crescut în weekend în vestul Kansasului, iar vânturile răcoritoare au dispărut”, a declarat Scarlett Hagins, purtător de cuvânt al Asociației pentru creșterea animalelor din Kansas, o asociație a fermierilor din centrul statului. „Animalele nu s-au putut aclimatiza la această schimbare bruscă”, a adăugat ea, informează Le Parisien.

Temperaturile au atins luni 42°C în partea de nord-vest a statului agricol (al treilea din SUA ca mărime în ceea ce privește numărul de animale), potrivit agențiilor meteorologice. În condițiile în care vineri temperaturile încă depășeau local 35°C, medicii veterinari i-au sfătuit pe fermieri să își verifice mai des animalele și să le ofere mai multă apă.

Decesele vin într-un moment nepotrivit pentru fermierii americani, care au fost deja forțați să își reducă efectivele din cauza secetei și care se confruntă cu costuri mai mari pentru furaje, deoarece conflictul din Ucraina destabilizează piața cerealelor.

author avatar
Tudor Borcea