AcasăȘTIRI EXTERNECalifornia. Toți elevii trebuie să fie vaccinați pentru a veni la școală

California. Toți elevii trebuie să fie vaccinați pentru a veni la școală

California. Toți elevii trebuie să fie vaccinați pentru a veni la școală

În Statele Unite, toți elevii californieni vor trebui să se vaccineze pentru a participa la cursuri. Peste șase milioane de copii sunt vizați de această măsură.

Toți elevii din California, cel mai populat stat al SUA , eligibili pentru vaccinuri anti-Covid-19, vor trebui vaccinați dacă doresc să participe fizic la cursuri, indiferent dacă sunt școlarizați în sistemul public sau privat, a anunțat guvernatorul statului.

O obligație eșalonată

Cu toate acestea, obligația de vaccinare nu va fi imediată. Nu va intra în vigoare decât anul viitor, în funcție de grupele de vârstă pentru care agenția americană pentru medicamente, FDA, a validat pe deplin vaccinul. Deocamdată, numai copiii cu vârsta de peste 16 ani pot fi vaccinați.

„ Vom începe să punem în aplicare această cerere pentru semestrul următor, fie 1 ianuarie, fie 1 iulie”, a declarat guvernatorul Gavin Newsom în timpul anunțului, făcut de la o școală din San Francisco.

„ Școlile noastre necesită deja vaccinuri împotriva rujeolei, oreionului și multe altele. De ce ? Pentru că vaccinurile funcționează” , a adăugat el pe Twitter, prezicând că„ vaccinul anti-Covid-19 va fi adăugat pe listă”, scrie Ouest-France.

84% din californieni au primit deja o doză

„Este doar un vaccin în plus”, a insistat guvernatorul, adăugând că în California, 84% dintre rezidenții eligibili au primit deja cel puțin o doză. Ca și în cazul altor obligații privind vaccinul, scutirile vor fi posibile din motive medicale sau religioase și va fi de competența școlilor și a districtelor școlare să aplice această măsură.

Elevii nevaccinați vor avea posibilitatea să urmeze cursuri via internet, să se înscrie în programe specifice înființate de anumite districte sau să fie școlarizați la domiciliu.

Această obligație de vaccinare se va aplica, de asemenea, tuturor profesorilor și personalului de îndată ce va intra în vigoare pentru elevi, prevede directiva din California. Acești angajați trebuie deja să fie vaccinați sau să fie supuși unui test de screening săptămânal, dar directiva va elimina ultimă opțiune.

Peste 700.000 de decese în SUA

Districtul școlar din Los Angeles (California), al doilea ca mărime din Statele Unite, anunțase deja o măsură similară la începutul lunii septembrie. Se va acorda timp pentru cei 220.000 de elevi eligibili până la sfârșitul anului pentru a fi complet imunizați.

Această obligație primise sprijinul sindicatelor profesorilor și al multor părinți, dar a întâmpinat o opoziție acerbă din partea unei minorități care a contestat validitatea vaccinării, în ciuda dovezilor științifice ale eficacității acesteia împotriva formelor grave de Covid-19.

„Școlile sunt de fapt mai frecvent închise în state care nu au urmat în mod riguros o abordare bazată pe știință, bazată pe dovezi, pentru a îndigui boala” , a spus Gavin Newsom.

Coronavirusul a infectat 43 de milioane de americani de la începutul pandemiei și a provocat peste 700.000 de decese, un sinistru record mondial.

author avatar
Tudor Borcea
196 afisari

2 COMENTARII

  1. Foarte bine. Muricanii, jidovii, briții, mujicii și richipeii pot fi injectați. Nu va plînge nimeni de dorul lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger