AcasăȘTIRI EXTERNECalifornia se luptă cu flăcările. Peste 200 de oameni amenințați să ardă...

California se luptă cu flăcările. Peste 200 de oameni amenințați să ardă de vii

În ultimele săptămâni mai multe incendii de pădure au făcut opt victime  și au mistuit peste 3.300 de locuințe în California, SUA.

Sute de pompieri s-au luptat cu flăcările pentru a salva tot ce au putut din calea focului.

De două zile un nou incendiu a luat proporții dramatice. Peste 200 de oameni au fost evacuați cu elicopterele dintr-o tabără de camping, care era încercuită de flăcări.

200 de oameni evacuați din calea focului

În apropierea campingului se află mai multe case ce aparțin unor vedete de la Hollywood.

Potrivit autorităților californiene, incendiul a izbucnit într-o pădure protejată din apropiere de Fresno. Din cauza secetei vegetația fiind forte uscată, incendiul s-a răspândit foarte rapid.

800 de pompieri au fost mobilizați și aduși la fața locului pentru a se lupta cu flăcările.
Din cauza terenului dificil și a căldurii și fumului degajat, incendiul nu a putut fi lichidat nici acum, după două zile de la intervenția pompierilor.

Autoritățile au dat ordin de urgență ca peste 200 de localnici să fie evacuați pentru a se evita o mare tragedie.

20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 2 fiind în stare gravă.

În total în California sunt active 23 de focare de incendii, pe lângă cel din Fresno două sunt mai amenințătoare , unul în apropiere de Los Angeles unde mii de persoane au primit ordine de evacuare și la Est de San Diego.

Situația este agravată și de căldură, la San Francisco s-au înregistrat 38 de grade iar în Los Angeles 44 de grade Celsius.

1000 de pompieri în lupta cu focul
De asemenea,la jumătatea lunii august un alt mare incendiu de pădure a avut loc tot în California, în apropiere de orașul Los Angeles. Focul scăpat de sub control a determinat autoritățile să ia decizia de a evacua populația din mai multe zone. Martorii îngroziți au spus că in cauza vântului puternic și a căldurii intense, incendiul s-a transformat într-o tornadă de foc.

Peste 100 de clădiri au fost evacuate. Oficialii americani spun că peste 1000 de pompieri au fost desfășurați pentru a se lupta cu focul, potrivit antena3.ro .

author avatar
Eli Dan Davidescu
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger