AcasăȘTIRI EXTERNECalifornia este în alertă maximă! Aproximativ 16.500 de pompieri încearcă să stingă...

California este în alertă maximă! Aproximativ 16.500 de pompieri încearcă să stingă incendiile devastatoare

Flăcările mistuitoare continuă să se întindă peste coasta de vest a SUA. Acestea au ars aproximativ 3,2 milioane de acri în California, o zonă mai mare decât statul Connecticut, relatează Reuters.

Incendiile din Oregon, California și Washington a distrus mii de case și o jumătate de duzină de orașe mici în această vară, arzând mai mult de 4 milioane de acri (1,6 milioane de hectare) și ucigând peste două duzini de oameni de la începutul lunii august. În zonele din centrul și sudul Californiei sunt așteptate condiții meteorologice ridicate de incendiu, din cauza condițiilor foarte calde și uscate, iar fumul va persista în marea parte a zonelor de vale din tot statul, potrivit Cal Fire.

Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare pentru porțiuni din județele Butte, Plumas, Shasta și Tehama care au fost în vigoare până la ora 20:00, luni.

Astăzi, când activitatea incendiilor din California a persistat, au existat 24 de decese și peste 4.200 de structuri distruse.

Oraș în ruină

Locuitorii se întorc în orașele arse din Oregon, pe măsură ce multe incendii de pe Coasta de Vest continuă să ardă. O pătură groasă de ignifug roșu acoperă acum străzile și proprietățile după incendiul Almeda din Talent, Oregon.

Echipe de căutare și salvare au fost trimise duminică peste ruinele înnegrite ale orașelor din sudul Oregon-ului, pe măsură ce incendiile mocnite de pe coasta Pacificului din SUA au provocat distrugeri pe scară largă.

În ziua de duminică dimineață, în Oregon au fost active 34 de incendii, potrivit site-ului web al biroului de gestionare a situațiilor de urgență al statului. Cel puțin 10 persoane au murit, potrivit biroului de gestionare a situațiilor de urgență. Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a declarat că zeci de oameni rămân dispăruți în trei județe.

 

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger