AcasăȘTIRI EXTERNECalifornia. Cel mai mare și mai vechi copac din lume, în pericol...

California. Cel mai mare și mai vechi copac din lume, în pericol să fie mistuit de flăcări. Cum este protejat de incendii – VIDEO

SequoiaCalifornia. Cel mai mare și mai vechi copac din lume, în pericol să fie mistuit de flăcări. Cum este protejat de incendii - VIDEO

Parcul național Sequoia din California se află în mare pericol, din cauza incendiilor devastatoare din Statele Unite.

Locul găzduiește cel mai mare și mai vechi copac din lume, informează BBC. Generalul Sherman este arborele cu cel mai mare volum al trunchiului din lume și o vechime estimată între 2.300 și 2.700 de ani. Pădurea găzduiește aproximativ 2.000 de arbori Sequoia, care sunt în pericol să fie mistuiți de flăcări. Incendiile Colony și Paradise cresc de o săptămână.

Arborii, protejați cu folie termoizolantă

Peste 350 de pompieri, alături de avioane și elicoptere, au fost mobilizați pentru a lupta cu incendiile. Pompierii au început să înfășoare trunchiurile copacilor în pături de aluminiu, în încercarea de a-i proteja de flăcări.

„Este o zonă foarte importantă pentru mulți oameni și se fac eforturi mari pentru protejarea ei”, a declarat Rebecca Paterson, purtător de cuvânt al Sequoia and Kings Canyon National Parks.

Experții susțin că arborii sequoia sunt foarte rezistenți la foc și au evoluat în timp pentru a supraviețui flăcărilor.

Pornite de fulgere, incendiile Colony și Paradise s-au extins în ultima săptămână prin vegetația de la baza munților Sierra Nevada. California a fost mistuit vara aceasta de incendii.

Peste 7.400 de incendii au ars în stat anul acesta, mistuind peste 2,2 milioane de acri.

author avatar
Andreea Vlad