AcasăȘTIRI EXTERNECăldura îi înebunește și pe delfini? Oameni mușcați lângă plajă, poliția este...

Căldura îi înebunește și pe delfini? Oameni mușcați lângă plajă, poliția este în alertă

Căldura îi înebunește și pe delfini? Oameni mușcați lângă plajă, poliția este în alertă / Foto: printscreen

Autoritățile locale din centrul Japoniei i-au avertizat pe cei care se scaldă să stea departe de un delfin suspectat că a mușcat mai multe persoane, cerându-le vizitatorilor să nu se apropie de mamiferul marin.

Oficialii de pe o plajă din prefectura Fukui, unde delfinul a fost observat de mai multe ori, au instalat miercuri un dispozitiv care emite ultrasunete pentru a-l îndepărta, a declarat un oficial local.

Pot provoca răni grave

Potrivit presei locale, cel puțin zece incidente implicând mușcături de delfini au fost raportate oficialilor de pe plajă, care a fost deschisă oficial pentru sezonul turistic pe 9 iulie.

Un oficial local a declarat că pompierii au fost contactați în legătură cu două incidente în care au fost implicați doi bărbați în vârstă de 40 de ani care înotau în zonă.

Deși rănile înregistrate până acum au fost minore, autoritățile avertizează asupra unor „răni potențial grave”, scrie TVA Nouvelles.

„Delfinii tind să fie considerați drăguți, dar dacă vă apropiați de ei neatent vă pot mușca și vă pot răni”, a avertizat luni pe Twitter poliția din Fukui. „Dacă vedeți unul, nu vă apropiați de el”, a avertizat poliția, citând exemplul unui bărbat mușcat de mână duminica trecută.

Autoritățile locale spun că seria de atacuri este opera unui singur delfin, care a fost observat pentru prima dată în largul unei alte plaje, în luna aprilie, a declarat Masaki Yasui, șeful departamentului de turism din Fukui.

„Delfinilor nu le place să fie atinși pe anumite părți ale corpului lor, cum ar fi vârful nasului și coloana vertebrală”, a explicat el, subliniind că videoclipurile de pe Twitter arată că oamenii tocmai asta fac. „Încurajăm vizitatorii să urmărească delfinul de la distanță, dacă îl văd”, a avertizat el.

Unii pun pe seama încălzirii globale și temperaturilor extreme din această vară modificarea comportamentului unor animale marine, deși interacțiunea neadecvată cu oamenii este principala sursă de necazuri.

author avatar
Tudor Borcea
513 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger