AcasăȘTIRI EXTERNECaldor Fire. Un nou incendiu scapă de sub control în California

Caldor Fire. Un nou incendiu scapă de sub control în California

Caldor Fire. Un nou incendiu scapă de sub control în California

Numit Caldor Fire, un incendiu forestier se dezlănțuie în nordul Californiei din 14 august. După ce a devastat complet un orășel din acel stat, miercuri focul a scăpat de sub control.

Focul a parcurs deja aproape 215 km2 și a lăsat cel puțin doi răniți în urmă, care au fost transportați la spital cu elicopterul. Un orășel la aproximativ 80 km de Sacramento, în nordul statului, a fost complet devastat de incendiu.

Și-a mărit suprafața de opt ori în 24 de ore

Mii de locuitori au fost evacuați în fața flăcărilor care au ars pădurea națională din Eldorado încă din 14 august, pe fondul unei secete extreme și a vântului.

Incendiul și-a mărit suprafața de opt ori în 24 de ore și nu putea fi controlat miercuri, 18 august, potrivit ultimului raport stabilit de pompieri, scrie Ouest-France.

Miercuri, serviciile șerifului din comitatul Lake au ordonat evacuarea de urgență a unei părți a orașului Lower Lake din cauza unui nou incendiu, denumit Cache Fire.

Zeci de alte incendii

Din păcate, Caldor Fire este doar unul din zecile de incendii care devastează vestul Statelor Unite, afectat de secetă cronică, agravată de schimbările climatice.

Mai la nord, Dixie Fire a continua să ardă de mai mult de o lună după ce a izbucnit. În ciuda mobilizării a peste 6.000 de pompieri, incidentul a fost limitat doar la 33%. A consumat mai mult de 2.500 km2 – o zonă echivalentă cu cea a Luxemburgului – făcându-l al doilea incendiu ca mărime din istoria Californiei.

author avatar
Tudor Borcea
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger