AcasăȘTIRI EXTERNE„Călăreț cu pieptul gol”: cum și-au bătut joc liderii G7 de Putin...

„Călăreț cu pieptul gol”: cum și-au bătut joc liderii G7 de Putin – FOTO

summit„Călăreț cu pieptul gol”: cum și-au bătut joc liderii G7 de Putin - FOTO Twitter @kiraincongress

Liderii G7 au făcut glume pe seama imaginii de bărbat dur a președintelui rus Vladimir Putin, duminică, la un prânz în Germania, spunând că poate ar trebui să își dea jos sacourile, relatează ndtv.com.

„Sacourile pe noi sau le dăm jos? Ne putem da jos hainele?” a întrebat Boris Johnson în timp ce se așeza la masa din pitorescul castel Elmau din Bavaria, unde cancelarul Olaf Scholz găzduia summitul celor șapte mari economii ale lumii.

Liderii G7 l-au ironizat pe Putin

Liderii – din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și, de asemenea, Uniunea Europeană – au meditat la dilemă.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat „să așteptăm” poza oficială înainte de a se dezbrăca, dar apoi Boris Johnson a spus: „trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin”.

Glume pe seama pozelor la bustul gol ale lui Putin

Afirmația premierului britanic a stârnit râsul celorlalți lideri, iar glumele au continuat pe această temă.

„Vom avea o expunere la pieptul gol”, a spus Trudeau, referindu-se la sesiunea foto din 2009 a lui Putin, în care liderul de la Kremlin apărea la bustul gol călare pe un cal.

„Echitația este cea mai bună”, a replicat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fără a se pune în discuție problema îmbrăcămintei în sine. „Trebuie să ne arătăm pectoralii”, a mai spus Johnson.

În cele din urmă, cu sacourile pe ei, după ce pur și simplu au scos cravatele, cei șapte lideri au făcut tradiționala fotografie de familie. Apoi i-au scos pe reporteri afară, lăsând dezbaterea vestimentară în spatele ușilor închise.

author avatar
Andreea Vlad